Se den nye musikkvideoen til Cazadores

Filmskaper Eilif Bremer Landsend (25) reiste langt av sted da han skulle lage den nye musikkvideoen til Cazadores.

BOKSING: John-Erling Holmenes Fredriksen filmer en ugandisk bokser i aksjon.  Foto: Eilif Bremer Landsend

FILMSKAPER: Eilif Bremer Landsend hadde lukket visning på Fokus kino på fredag.  Foto: Trond Tomassen

DINOSAUREN: Bokseren, som kaller seg for «Dinosaur», har hovedrolle i filmen.Foto: John-Erling Holmenes Fredriksen 

Video

Fredag inviterte Landsend et knippe folk til visning av sin siste produksjon.

– Det er en musikkvideo til låten «Shadowboxing» av Cazadores. Med en gang jeg hørte låten visste jeg hva jeg skulle gjøre, sier Landsend, som ikke gikk for det enkle alternativet.

Dro til Uganda

Filmskaperen, som tidligere i år hadde premiere på langfilmen «Stup», dro tilbake til Uganda, hvor han tidligere har laget en video sammen med danseren Sigurd Johan Heide.

– Jeg hadde hørt mye om bokseklubben der, så jeg hadde det i bakhodet. Vi fikk raskt innpass hos bokseklubben og opprettet en gjensidig tillit. Vi kom veldig nær innpå dem og traff blant annet bokseren «Dinosaur», som har en drøm om å gå fra «zero to hero». Han er hovedpersonen i filmen, sier Landsend, som hadde med seg tromsøfotografen John-Erling Holmenes Fredriksen på turen.

– Jeg ønsket å fortelle en annen historie fra Afrika. Boksing er ikke det første man tenker når man hører ordet Uganda.

Verdens beste

Filmen er klippet i Amsterdam, og da videoen skulle etterarbeides, valgte Landsend like greit The Mill, som er kjent for å være verdensledende i etterarbeid av filmer.

– Jeg sendte en e-post, og de var positiv fra starten, men jeg fikk aldri noen pris. Til slutt fikk jeg det veldig billig fordi de likte prosjektet og fikk frihet til å gjøre hva de ville, sier filmskaperen.

Han forteller at det var uproblematisk å kombinere nordnorsk stadionrock med boksemiljøet i Uganda.

Flyttet til Danmark

– Av og til fungerer det å kombinere to forskjellige uttrykk. Med en gang jeg hørte sangen så jeg for meg bokserne på klubben, sier Landsend, som forteller at budsjettet på produksjonen var på omtrent 50.000 kroner.

– Jeg er først og fremst imponert over det Eilif har gjort. Tidligere har vi laget musikkvideoer i Nord-Norge, men nå ville vi ut av komfortsonen og dra det internasjonalt. Kombinasjonen av det visuelle og vår musikk ga et sterkt uttrykk, sier vokalist i Cazadores, Mats Devik.

Det mange kanskje ikke har fått med seg, er at den produktive filmskaperen har flyttet til Danmark. I høst startet han nemlig på kaospilotskole i Århus.

– Jeg lærer mye om å jobbe i team under kreative prosesser. Detter er noe jeg allerede har brukt under produksjonene mine. Det er veldig relevant i et helt nytt miljø, sier 25-åringen, som allerede er i gang med nye prosjekter.

– Det neste filmprosjektet har arbeidstittelen «Fengselspresten» hvor jeg skriver manus sammen med Christian Caspersen.