Han åpner byens ferskeste kafé

Lokalene har fått sin egen kunstneriske vri, og menyen er spikret. Nå er Tentea Nicolae Florin snart klar for å åpne dørene til sin nye kafé.

1. Desember åpner Art Café og Mat dørene i Tromsø. Her får du en smakebit fra hva du kan vente deg der!

Matglede: Tentea Nicolae Florin har lenge hatt planene om å åpne sin egen kafé med sin helt personlige vri. Resultatet ble Art Café som åpner dørene 1. desember. Alle foto: Trond Tomassen 

GOD ATMOSFÆRE: For rumeneren er det viktigste stemningen. Han håper folk vil føle seg hjemme i kafeen hans.  Foto: Trond Tomassen

Kunstnerisk: Konseptet går ut på at det hver tredje eller fjerde måte skal komme opp nye kunstverk på veggene.  Foto: Trond Tomassen

fargeglad: Bordene er inspirert av mandala.  Foto: Trond Tomassen

Video

Rett rundt hjørnet for Quality Hotel Saga har rumenske Florin lagt sjela si i lokalene til det som skal bli hans nye tilskudd til restaurant- og kafébransjen i Tromsø, Art Café.

– Jeg jobbet selv på kjøkkenet og som servitør på hotellet som nå ligger i nabolokalene, og sa til ledelsen at jeg savnet en bar der. Det synes de var en god idé, men ikke noe de kunne gjennomføre. Da disse lokalene, hvor det tidligere var et spa, ble ledige tok jeg sjansen, sier Florin.

Tok tid

I mars snakket iTromsø med Florin. Da annonserte han at han håpet på å åpne lokalene så fort som mulig sammen med kameraten sin, Gog Ciprian. Slik gikk det imidlertid ikke.

– Jeg var fortsatt i en søknadsprosess med å få serveringsbevilling fra kommunen. Det har tatt såpass lang tid at det er først nå, vel et halvt år senere, jeg endelig er klar for å åpne opp dørene. Jeg venter fortsatt på positivt svar på søknaden om skjenkebevilling, sier Florin, som starter opp kafeen alene.

1. desember, drøye to år etter at han fikk ideen, åpner han dørene for tromsøværingene.

Kunst og mat

Konseptet er klart; hele kafeen skal til enhver tid være fylt opp med kunst og keramikk. I første runde fra Lill-Anita O. Svendsen fra Lofoten, og så vil det komme nye kunstverk hver tredje eller fjerde måned.

– Jeg har blant annet dekorert lokalene med keramikk fra hjemlandet mitt, og fargene på bordene finner man kunst inspirert av mandala, sier Florin.

Selv om han er opptatt av kunst, banker hjertet hans også for matlaging.

– Hva vil vi finne på menyen din?

– Matretter fra flere land slik som gresk salat, moussaka, kaken caprese fra Italia, chili con carne fra Mexico og gulasj fra Ungarn, sier han.

– Jeg tror folk kommer til å føle at jeg lager min egen personlige «touch» på maten, og at den faller i smak. I tillegg er vi rumenere veldig åpne og godhjertet og målet er å skape en slik atmosfære i disse lokalene.

– Kafeen din er litt bortgjemt, hva tenker du om dette?

– Det er jeg ikke så bekymret for. Siden jeg har jobbet ved hotellet som nå blir naboen min skal de informere gjestene sine om kafeen min. Jeg skal også bruke Facebook aktivt og annonsere nyåpningen flere steder. Jeg har tro på dette, sier han.