Her er Buktafestivalens løsning på ølkrisen

Nå har festivalsjefen fire tiltak for å løse ølkrisen på Bukta.

Lasse Lauritz Pettersen  Foto: Trond Tomassen

nyhet

Under festivalens første dag opplevde festivalgjengere under Bukta å bli stående opp til en halvtime i kø under konsertene for å få seg en sårt tiltrengt pils eller litt mat. Festivalsjef Lasse Lauritz Pettersen har lagt seg langflat, og nå har han fire tiltak for å løse problematikken.

1.      Publikum kan nå også kjøpe bonger.

2.      Publikum kan fortsatt betale med kort/kontant. Festivalen styrker antall kortterminaler.

3.      Bemanningen i baren økes.

4.      Feilen med 4G-dekning er rettet hos Telenor.

Festivalsjefen gikk ut før festivalen med brask og bram om at bongen som betalingsmiddel var død. Nå er den vekket til live.

– Er ikke hele poenget med det nye mCash-systemet at dere vil vekk fra bonger?

– Jo, og i en effektiv verden så skal det ikke være bonger. Men nå tar vi ingen sjanser med ny teknologi. Grunnen til at vi reintroduserer bonger er at det skal bli færre transaksjoner. Kjøper man en og en øl, blir det mange transaksjoner, men kjøper man ti bonger, er det kun en transaksjon, sier han.

Folk skal ikke trenge å gå glipp av mer enn en eller to låter mens de står i ølkø.

– Noe kø vil det alltid være, men på torsdag måtte folk vente altfor lenge. Man skal ikke måtte vente enn lenger enn fem minutter i kø for å få seg øl. Vi gjør så godt vi kan.

To årsaker til problemene

Buktafestivalen introduserte i år en ny betalingsløsning som skulle erstatte det kjente bongsystemet. Målet var at folk ikke skulle irritere seg over ubrukte bonger etter endt festival, men i stedet endte det med lang ventetid i baren.

Festivalsjefen forklarer i en pressemelding at det er to årsaker til problemet som oppsto på torsdag:

1.      Underdimensjonert system og ny teknologi. Arrangøren har undervurdert antall transaksjoner med tanke på systemet de hadde lagt opp til. Utsolgt festival, med over 5.000 mennesker på området skapte et stort press på festivalens barer.

2.      Deler av 4G-nettet kollapset fra klokken 17.00-23.00, noe som førte til at mCash fikk store problemer med sin løsning, forklarer Pettersen.

Tror på mindre kø fredag

Øl er en sentral del av festivalen som har slagordet "Rock, øl og sjømat". Festivalsjefen har tro på at det skal gå bedre med køen både fredag og lørdag kveld.

- Stor takk til et tålmodig publikum og fantastiske frivillige som sto i det, og gjorde alt de kunne på torsdag. Stor takk til stab og partnere som har jobbet på spreng for å finne gode løsninger. Vel møtt til festival i dag. Vi kan bare bli bedre, sier Pettersen i pressemeldingen fredag formiddag.

På dag to av Bukta skal ølkrisen altså være avblåst.

- I kveld skal sjarken være på rett kjøl.