Politiet har offentliggjort navnet på den drepte 26-åringen

Mannen som ble skutt under revejakt i Balsfjord var 26 år gamle Mads Håvard Larsen.

NAVNET FRIGITT: Det var den 26 år gamle Mads Håvard Larsen, skriver Einar Sparboe Lysnes i en pressemelding.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyhet

Det melder politiet like før klokken 14.30 onsdag ettermiddag.

Påtaleleder Einar Sparboe Lysnes skriver i en pressemelding at Mads Håvard Larsen er fra Storsteinnes i Balsfjord kommune.

Larsen er sønn av Balsfjord-ordfører Gunda Johansen.

Navn er frigitt i samråd med de pårørende.


26-åring drept i jaktulykke i Balsfjord

Troms politidistrikt melder om en fatal jaktulykke i balsfjord.


Siktet for uaktsomt drap

Mannen som løsnet skuddet som drepte Larsen er siktet for uaktsomt drap.

- Han er fortsatt i politiets varetekt og har forklart seg til politiet om hendelsen. Etterforskningen er i en tidlig fase, men politiet har en rimelig god oppfatning av hendelsesforløpet. Videre etterforskning må avklare dette nærmere og av hensyn til etterforskning ønsker politiet å begrense informasjon som nå offentliggjøres, skriver Lysnes i pressemeldingen.

Politiet har fått oversikt over hva som skjedde tirsdag kveld.

- Operasjonssentralen i Troms politidistrikt fikk tirsdag kveld klokken 19.14 melding om at en mann var skutt under en jaktulykke inne på området for avfallsanlegget på Stormoen i Balsfjord kommune.


Rådmannen i Balsfjord

– En tragisk hendelse

Et kriseteam er opprettet for å ivareta de pårørende av den drepte 26-åringen.


Varslet selv politiet

Det var siktede selv som varslet politiet, og avdøde ble konstatert død ved ambulansepersonellets ankomst. 

Siktede har ifølge politiet forklart at han drev revejakt i området og oppfattet at han var alene på anlegget. Ifølge egen forklaring har han forårsaket døden til Mads Håvard Larsen ved en ulykke idet han med ett rifleskudd har skutt Larsen idet han skulle felle en rev.

Politiet sier at de vil fortsette etterforskningen i dagene som kommer gjennom avhør av siktede, tekniske undersøkelser og obduksjon av den drepte.

Den siktede har fått oppnevnt forsvarer, advokat Svein Kristian Wikstrøm.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyhet