TIL-supportere angrepet med røykbomber og nødbluss i Bodø: – Totalt uakseptabelt

En time før kampstart mellom TIL og Bodø/Glimt fikk TIL-supportere kasta røykbomber og nødbluss etter seg på utsiden av Aspmyra Stadion.

BLE ANGREPET: Marius Brynjulfsen (t.v.) og Halvard Fredriksen på flyplassen etter kampen i Bodø.   Foto: Tobias Stein Eilertsen

nyhet

Marius Brynjulfsen er nestleder i Isberget og gikk sammen med blant andre Isberget-styremedlem Halvard Fredriksen da de ble angrepet.

- Vi møtte på en gruppering av Glimt-fansen utenfor stadion, og så kom det plutselig noen røykbomber og noe bluss mot oss på gata, sier Fredriksen.

Brynjulfsen sier at de ikke er helt sikre på hvem det var som kastet mot dem, men beskriver det som skjedde som totalt uakseptabelt.

- Vi kom gående i samla tog, både Isberget-medlemmer, andre supportere og småbarnsfamilier. Rett før vi kom til Aspmyra så sto Glimt-fansen på andre siden av gata. Vi gikk bortover på vår side av gata, og de på den andre. Mens vi går så ser vi at de fyrer opp nødbluss og kaster mot oss. Ei dame jeg snakket med sa at det var ei sju år gammel jente lenger fremme som nesten ble truffet, og da jeg hørte det så ble jeg forbanna, forteller Brynjulfsen.

Kontaktet politiet

Brynjulfsen forteller at han tok kontakt med politiet da han kom til stadion.

- De sa at vi hadde kommet et kvarter tidligere enn de forventa, ellers så ville de ha stått utenfor og passet på at alt gikk greit for seg. Da vi dro fra kampen fikk vi følge av politiet, de gikk både foran og bak oss, sier han.

- Ble noen skadet?

- Nei, takk og lov. Det var småbarnsfamilier som valgte å gå sammen med oss, og så opplevde de å føle seg truet på den måten. Nå vil de kanskje ikke gå sammen med oss neste gang, og det er synd. Det er totalt uakseptabelt det som skjedde, sier Brynjulfsen.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyhet