For litt over ett år siden slapp hardcorebandet Ondt Blod debutplaten «Finnmark», som endte opp som en av landets aller beste rockeplater i 2016. Dette basert på de store avisenes listekåringer over årets beste albumer, og selvsagt en Spellemannominasjon.

Når gjengen nå er tilbake med et etterlengtet singelslipp, er det ikke uten nervøsitet for å følge opp debutsuksessen.

– Vi føler selvfølgelig på presset. Så det var ikke med så rent lite svette i nakken vi tok fatt på album nummer to. Vi har fortsatt Yngve Andersen som produsent, men vi har brukt Caliban studio i Oslo i stedet for Kysten i Tromsø. Musikalsk ønsker vi å prøve helt nye tung. Vi gidder ikke lage «Finnmark 2», men vil heller se hvor langt vi kan strekke oss innenfor ramma som er Ondt Blod, sier vokalist Aslak Heika Hætta Bjørn.

Nordnorsk råskap

Fredag 10. mars slipper altså rockebandet singelen «Storma», som nok er litt utenom det vi er vant med fra Ondt Blod.

– «Storma» er en bittersøt diskopønk-flørt om å gå ned med skipet i et forhold som synker fort. Låta er på mange måter veldig ulik alt vi har gjort tidligere, og vi har til og med klart å lure inn en saksofon som oser dekadens og seilbåter, traktert av den unge, lovende Lauritz Lyster Skeidsvoll, sier Bjørn, som tror fansen kan bli provosert av singelen.

– Det er en type låt som vil gjøre deler av Ondt Blod-fansen forbanna i all sin skamløshet.

Med Kvelertak

15. mars legger bandet ut på en turne som oppvarmingsband for Kvelertak. 23. mars står de på Studentsamfunnet Drivs største scene for å sjarmere hjemmefansen.

– Vi har lært mye om arbeidsmoral, prestere over lengre tid og å stjele øl fra dem, sier vokalisten, som forteller at de ble kjent med gutta allerede i 2014.

«STORMA»: Slik ser singelen til Ondt Blod ut.