Lørdag var det duket for musikkfest i Tromsø. Åtte scener spredt rundt på sentrale steder i byen skulle romme musikere og musikk i alle aldre og sjangre. Mengder av tromsøværinger tok derfor turen til sentrum denne lørdagen for å nyte topp og bredde av byens yrende musikkliv.

Blant disse er Wenche Hoholm (58) som har tilbrakt de siste par timene foran scenen ved Verdensteateret.

SE BILDENE FRA MUSIKKFESTEN HER!

- Jeg synes det er et kjempebra opplegg! Jeg har hørt flere gode band innenfor sjangre som jeg liker. Favoritten til nå må være Albert Albrigtsens kvartett med Britt Eva Løkkemo, de spilte her for litt over en time siden, forteller hun med et bredt smil om munnen.

Har sett 12 konserter

En annen som koser seg med pop og rocke toner denne lørdagen er Isak Måseide (43).

- Jeg har nok sett mellom 10-12 konserter i dag. Opplegget er rett og slett fantastisk, og jeg håper arrangørene gjør musikkfesten til en årlig event. Dagens høydepunkt opplevde jeg på scenen i bakgården til Bardus Bistro da bandet Resirkulert fra Storfjord spilte tidligere i dag. De imponerte meg stort. Dienamic som står på scenen på scenen nå er også bra, avslutter han.

På Markedsplassen utenfor Companiet har en stor gruppe mennesker samlet seg for å høre vakre høsttoner fremført av nordnorsk opera og symfoniorkester med strykeoktett.

Fint å kunne gå rundt

På den fremste raden foran scenen finner vi Stine Maren Skien (18). Hun beskriver seg selv som over gjennomsnittet glad i klassisk musikk.

- Jeg spiller piano, og skal faktisk starte på musikk konservatoriet denne høsten. Det er noe jeg ser frem til. Tidligere i dag akkompagnerte jeg Sigrid Sørgaard på Dreamcatcher-scenen. Det var en fin opplevelse, og sannsynligvis dagens høydepunkt. Likevel synes jeg det er veldig fint å gå rundt i gatene og høre så mye fin musikk, forteller hun.

- Det beste i dag

Tidligere i dag var det tromsøgutta i bandet Defaced som sto på scenen på flytebrygga mellom Skarven og Nerstranda. De er i midlertidig ivrige tilskuere nå som Betablokk har tatt over rampelyset.

- De er veldig gode, desidert det beste vi har sett i dag, sier Karl Pedersen (18).

Guttene deler de øvriges positive opplevelse av musikkfesten.

- Det er kult at de får til noe som dette. Det er god stemning, og byen pulserer av liv. Likevel kunne jeg ønske at oppmøte på noen av konsertene var litt bedre.

Han veksler blikk med bandkameratene og legger smilende til – samtidig er vi jo fullt klar over at noen band er mer populær enn andre, så det er vel egentlig bare å forvente.

- Det er jo det som er så bra med arrangement som dette. Unge musikere som oss selv får sjansen til å prøve seg i trygge omgivelser, det er et unikt utstillingsvindu, supplerer Kenneth Mortensen (18).

Gutta har spilt sammen en god stund, og debuterte på Tvibit for om lag et år siden.

- Vi bruker utrolig mye tid på musikken. Det er vel det som går gjennom hodene våre 90 % av tiden. Så det er gøy å få sjanser som denne, forklarer Jonas Helgesen (18).