Det var i november 2013 at komikeren først gjestet Tromsø-scenen med stand-up showet "Æ har rett". Siden det har hun turnert rundt med humorshowet i flere norske byer, blant annet i Bergen, Trondheim og Alta.

- Jeg trodde ikke at jeg skulle holde på med det samme i to år. Men jeg tror kanskje at "Æ har rett" har gjort det så bra fordi den blander det triste med det humoristiske, og mange kjenner seg nok igjen i situasjonene samtidig som man kan flire av det, sier Trine Lise Olsen til iTromsø.

- De er utømmelige

Det var humorkonkurransen til NRK-programmet "Den norske humor" som fikk Trine Lise Olsen til å ville starte med stand-up.

- Det at jeg vant denne ga meg et spark i rumpa til å virkelig begynne med dette på alvor. Så startet jeg på et kurs for å få flere bein og stå på, og nå har jeg turnert rundt med showet i to år, sier Olsen.

Det bar rett inn i varmen for komikeren som allerede har fått fire seksere for debutshowet sitt. Selv ikke tromsøværinger har fått nok av Trine Lise, og etter å ha fått en rekke henvendelser om å returnere til Nordens Paris, er det akkurat det hun skal gjøre.

- Siden forespørselen var så stor tenkte jeg at ja ja, det kan jeg vel prøve. Så nå har jeg satt opp to ekstraforestillinger i desember, og allerede har halvparten av billettene til det ene showet blitt revet bort, sier Olsen.

- Tromsøpublikummet er utømmelige.

På alles lepper

- Men hvorfor tror du "Æ har rett" har falt så i smak blant folket?

- Jeg har jo spilt den flere ganger, og mange har pratet om den. Her i Tromsø vet jo folk hvem jeg er, så det kan ha vært noe av grunnen.

Hun forteller også at mye spennende vil skje fremover.

- Jeg skal både tilbake til Bergen, Trondheim og Stavanger med showet. I tillegg til Latter i Oslo, sier Olsen.

Hun har også et tett samarbeid med Erlend Osnes og Thomas Leikvoll om dagen.

- Vi holder på med et juleshow om dagen som vi skal vise på Prelaten, sier Olsen.

Hun forklarer showet sitt "Æ har rett" som en utrolig reise.

- Og det føles veldig godt å avslutte reisen der den startet.