De har allerede jobbet i seks uker med prosjektet. Som en utstilling til Arktisk lokalmat-konferansen på Scandic Ishavshotell, skal elevene ved VG2 i valgfagene visuell kunstfag og design og arkitektur visualisere hvor mye som produseres av mat i Troms fylke på ett år. Dette er et tverrfaglig prosjekt.

– Vi visste at vi importerte sau, men vi trodde at den kom fra Australia eller New Zealand. Vi hadde ingen anelse om at de ble importert fra Storbritannia, og at 59 prosent av sauen vi spiser kommer derifra, sier Malin Korneliussen.

Vincent Van Sheep

Hun og tre medelever valgte seg selv ut sau som tema, og sammen har de skapt en helt unik hårete person.

– Vincent Van Sheep har vi valgt å kalle han, sier de og peker på sauen som de har plassert imellom seg.

– Han er britisk og har fått bart og hatt. Han er lagd av hønsenetting og tova ull. Vi har også lagd en tegneserie som illustrerer saueferden fra England til Norge, sier jentene.

Konferanse

Klassen tar også for seg temaene kjøttprodukter, meieri og grønnsaker i utstillingen.

– Statistikken har vi hentet fra Statistisk sentralbyrå, og vi skal både illustrere produksjonen med dyr lagd i 3D, bannere, også sylindere som vi fyller med vann for å illustrere matproduksjonen i Troms, sier faglærer i formgivningsfaget, Siljan Viken.

Konferansen Arktisk lokalmat arrangeres 20–21. mars og er et møte mellom bevisste produsenter, forbrukere, reiselivsnæringa og andre tilhengere av bærekraftige og ærlige matproduksjoner. Den arrangeres av fylkeslagene Nordland, Troms og Finnmark Bonde- og Småbrukarlag.

– Det er utrolig spennende at elevene har blitt tildelt denne jobben. På denne måten får de et godt innblikk i den ekte jobbverden, og de har vært utrolig engasjerte de seks ukene de har jobbet med dette, sier faglærer Viken.

– Nå gleder vi oss bare til å vise frem hva vi har jobbet så lenge med, sier hun.

Engasjerte: (fra venstre) Kristine Iversen, Lene Stensrud, Malin Korneliussen og Orawan Hernmek har valgt for seg sau som tema, og lært noen nyttige fakta om den. Foto: Katharina Mila Hesby
KREATIVE: Elevene har selv illustrert sauens ferd fra England til Tromsø i en humoristisk tegneserie. Foto: Katharina Mila Hesby