Den trettende Nordisk Ungdoms Filmfestival (NUFF) begynte denne ettermiddagen, og i løpet av helgen skal filmer som er laget i løpet av syv dager vises fram på Verdensteateret.

– Jeg er veldig spent på filmene, jeg har ikke sett resultatet ennå, sier produsent Sandra Aminda Indahl.

Og med kort tidsfrist kommer selvsagt stort press.

– Jeg er nervøs, spent og stolt. Ungdom er veldig kreativ og innstilt på at de klarer det i løpet av den ene uken de får, og hvert år klarer de det, sier produsenten. Hun har selv aldri vært med på noen workshop, men har fulgt opp gruppene, forteller at det er mye arbeid.

– Av filmene forventer jeg kreativitet og at det vises at de har hatt det gøy, sier en spent produsent.

Fra mange nasjoner

Under NUFF møtes filmskapere fra mange ulike land, og kulturforskjellene er ifølge Indahl en av utfordringene. Under årets NUFF skal det være deltakere fra land som Tyskland, Finland, Italia, England, Palestina, Kenya og Sør-Afrika.

– Det er nye mennesker og man skal samarbeide om å få til noe i løpet av kort tid, og det kan være vanskelig.

Mohamed Jabaly (24) er en av deltakerne fra Palestina. Han er fra Gaza, men har vært i Tromsø siden oktober.

– Jeg har søkt om nytt visum, men det er en del ventetid. Det eneste jeg ønsker som palestiner er å leve et normalt liv, uten krig, forteller Jabaly.

Han vet ikke når han får dratt hjem igjen, og lever én dag om gangen.

– Jeg liker veldig godt å lage film og har holdt på med det de siste seks årene. Det er en veldig fin aktivitet, sier Jabaly.

Fornøyd med resultatet

Jabaly har den siste uken vært del av en større gruppe som sammen har laget filmen «Third bird perspective» der måseadferd er filmet og laget samtaler til.

– Vi har veldig kort tid på oss – vi har jobbet med to ideer og bestemte oss for den ene i går, så denne filmen er laget på et veldig kort tidsrom. Man opplever og lærer mye i slikt arbeid og jeg føler meg heldig som får være del av dette, sier Jabaly.

Og han er godt fornøyd med resultatet av filmen.

– Det har vært artig, og resultatet ble veldig bra, sier Jabaly.