Da tromsøbandet Jadudah på onsdag slapp sin nye singel «Dandelions» var det den tredje smaksprøven fra sitt forestående debutalbum de tilbød publikum.

– Denne er kanskje litt annerledes enn de andre låtene. Her er vi roligere enn det folk har hørt oss tidligere og viser en litt annen side av bandet, sier vokalist Helle Larsen.

Flinke å dele

Selv om utgangspunktet fremdeles er en alternativ poprock mener Larsen at den nye låten har en annen type stemning.

– Mens de andre låtene har litt mer attitude, er «Dandelions» litt mer følsom, forklarer Larsen.

Og det kan synes som om Jadudah-fansen var klar for en mer følsom side av bandet. Så langt har nemlig responsen på den nye låten vært positiv.

– Det synes vi selvfølgelig er stas å høre. Også er folk hjelpsomme med å dele låten vår på sine sosiale medier. Det setter vi stor pris på!

Viktig instrument

Larsen synes det er vanskelig å til enhver tid vite hva som fenger folk på de sosiale mediene, men viktigheten av de nye mediene er ikke til å komme forbi.

– Vi bruker sosiale medier så flittig som mulig og da som et instrument for å få ut musikken vår. Det er kanskje det viktigste instrumentet dagens musikere har.

I løpet av året skal Jadudah slippe sin etterlengtede debutplate, men noen slippdato er ennå ikke fastsatt.

– Først og fremst tenker vi å slippe noen singler til framover, så får plata komme senere i år som en slags «grand finale», sier Larsen og ler.

Vil avslutte i Tromsø

Men først og fremst skal de ut på turné over det ganske langstrakte land.

– Vi skal innom alle de store byene. Enkelte steder skal vi være support for Cazadores, mens andre steder spiller vi alene. 19. september spiller vi på Emblafestivalen i Oslo. Det gleder vi oss til!

Å komme sammen for å spille konserter har fått en ny betydning for Jadudah etter som bandmedlemmene bor i både Tromsø og Oslo.

– Det skal bli godt å få være sammen igjen.

9. oktober står de på scenen i Harstad med Ivvár som oppvarmingsband, men når de spiller i hjembyen Tromsø er ikke avklart.

– Vi vil gjerne avslutte i Tromsø. Det har vi gjort før og trives med det, avslutter Larsen.