23. mai ble alle de ansatte ved Brann og redning innkalt til et HMS-møte. Da de dukket opp på møte rommet, ventet imidlertid representanter fra Gjensidigestiftelsen – og med seg hadde de en kjempegave: Beskjeden om at brannstasjonen var blant de utvalgte når Gjensidigestiftelsen i år gir bort 37 nye brannbiler til en samlet verdi av 190 millioner kroner.

Torsdag reiste varabrannsjef Kaj Christiansen og verksmester Arnt Are Johansen til Oslo for å hente gaven.

– Det har nettopp vært overlevering av bilen, og Johansen skal kjøre den oppover i helgen, forteller varabrannsjefen, som er strålende fornøyd med gaven.

– Full klaff!

Da Christiansen og de andre ansatte ved Brann og redning mottok nyheten om gaven, var det fremdeles uklart hvilke utstyr som ville følge med bilen.

– Det var full klaff og masse utstyr. Den kommer med høytrykksslukker, frigjøringsverktøy, hjertestarter, stige, håndslukkingsapparat og varmesøkende kamera. Alt i alt er den veldig godt utrustet, sier han.

Bilen er av typen «fremskutt enhet».

– Det er altså en liten og rask bil som kommer seg fram der våre større kjøretøyer raskt får problemer, som E8 Lavangsdalen, der midtdelerne fører til problemer om vinteren, og i tunnelene og parkeringsanleggene i byen, forklarer Christiansen, og legger til:

– Det er absolutt noe vi har hatt behov for i Tromsø.

Fortsetter prosjektet

Gaven er en del av Gjensidige Forsikrings 200-årsjubileum. Gjensidigestiftelsen, som er selskapets største eier, har i anledning jubileet gitt 350 millioner kroner til ytterligere profesjonalisering av det norske brannvesenet. Prosjektet har fått navnet «Det store brannløftet».

- Prosjektet videreføres også inn i 2017, hvor man blant annet kan søke om støtte til forebyggende tiltak. Også her skal vi selvfølgelig søke, sier Christiansen.