– Jeg har blitt valgt ut til få en skikkelig opplæring hos de mest erfarne politikerne i partiet, i tillegg til at programmet støtter seg på flere eksterne foredragsholdere, forklarer Eirik Mofoss.

21-åringen, som er født og oppvokst i Tromsø, er for tiden bosatt i Trondheim der han studerer Industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU.

Gjennom eliteprogrammet han skal delta på til neste år vil han få opplæring i politikk, organisasjon, kommunikasjon og ledelse.

– Det er flere profilerte politikere som har deltatt på eliteprogrammet tidligere, blant annet Ine Marie Eriksen, Børge Brende, Torbjørn Røe Isaksen, Jan Petersen og Per-Kristian Foss.

Vil gjøre en forskjell

Om Mofoss kommer til å satse på en karriere innen politikk i fremtiden, har han ikke bestemt seg for ennå.

– Jeg ønsker først og fremst en jobb der jeg kan gjøre en forskjell. Om det blir innen politikk, næringsliv eller for eksempel en bistandsorganisasjon, er mindre viktig. Jeg er veldig opptatt av klima og miljø. Sammen med bistandsarbeid er nok det mine sterkeste interesseområder, påpeker han.

Mofoss forklarer at han er den av de ti utvalgte som har minst politisk erfaring.

– Jeg har gjort ganske mye forskjellig, men jeg har ikke vært så sentral i partipolitikken som de andre. Til gjengjeld er jeg nok den med mest annen erfaring, forklarer Mofoss, som blant annet har vært praktikant i Utenriksdepartementet og leder for Barents Ungdomsråd.

Tidligere i år startet han også opp en veldedig studentorganisasjon sammen med flere andre NTNU-studenter.

Prestisjekåring

Mofoss ser nå fram til å komme i gang med eliteprogrammet.

– Det er lagt opp til to samlinger i løpet av våren, før det hele avsluttes med en syv dager lang intensiv samling i juni. Der skal det kåres en vinner av elitekurset, forklarer 21-åringen, før han legger til:

– Det er litt prestisje i den kåringen, så det hadde vært gøy å vinne. Selv om jeg stiller i en gruppe med flere sterke kandidater, har jeg ambisjoner, forklarer han.