Neste helg går Nord-Norgeskonferansen for Unge Høyre i Nord-Norge av stabelen i Tromsø. Troms deltar med 40 delegater, Finnmark med 25 og Nordland med 40. Konferansens hovedtema vil være nordområdene og mulighetene for Nord-Norge som region.

– Vi har satset på denne konferansen. Programmet har blitt veldig bra, med temaene energi, fiskeri, kunnskap og forsvar på planen. Vi er også fornøyd med å få blant annet utdanningspolitisk talskvinne i Høyre, Kristin Vinje og statssekretær ved SMK, Laila Bokhari på besøk, sier fylkesleder i Troms Unge Høyre, Erlend Svardal Bøe og fortsetter:

Vil samarbeide

Han sier at det har ikke vært et stort samarbeid imellom Unge Høyre i Nord-Norge tidligere, men i desember møtte han fylkesledere fra Nordland og Finnmark for å finne et samarbeid på tvers av fylkesgrensene. Da kom de også fram til å ha denne konferansen.

– Vi er en landsdel i vekst. Vi skal skape og utvikle politikk sammen, og skape politiske talenter i Nord-Norge, forteller Svardal Bøe.

Konferansen er først ut i samarbeidsprosjektet. De skal også utvikle et talentprogram for Nord-Norge, og fram mot 2015 skal de utvikle en egen politisk plattform.

– Det er et utstrakt samarbeid. Jeg tror ingen andre ungdomsparti har et slikt samarbeid som vi har, sier Erlend Svardal Bøe.

Større enn før

Nord-Norgeskonferansen er ikke helt ny. Tidligere har den blitt arrangert, da med rundt 15 til 20 deltakere. I år vil det være imellom 70 og 80 deltakere.

– Dette blir nok den største og beste konferansen vi har arrangert med tanke på det politiske innholdet, sier Svardal Bøe.