Torsdag i forrige uke gikk den lokale finalen i forretningsplankonkurransen Venture Cup av stabelen i Tromsø.

Her konkurrerte seks bidrag utarbeidet av studenter om to plasser til den regionale finalen i Bodø. Til slutt var det Sverre Mikalsen Hals (24) som stakk av med seieren med sin idé «Recatcher».

– Min idé går ut på effektivisering av gjenfangst av rømt fisk ved oppdrettsanlegg. Det er jo fisk vi skal leve av etter olja, så dette er utvilsomt en næring i vekst, forteller Hals.

– Føles bra

På andreplass kom Adrian Winje, Frikk Baardseth og Alexander Einshøj med ideen «Tap & Serve». Disse sikret seg også en billett til den regionale finalen.

– Vårt prosjekt omhandler effektivisering av logistikk og kommunikasjon i restaurantbransjen. Det er morsomt å få bekreftet at andre ser at vår idé har potensial, forteller Adrian Winje (21).

Inspirasjon

På torsdag presenterte deltakerne en forretningsidé. Under den regionale finalen i Bodø må de bygge videre på denne.

– I Bodø skal en forretningsplan ut fra samme idé presenteres, forklarer Signe Bøhn Bleivik, prosjektleder i Venture Cup.

Bleivik forteller at formålet med konkurransen er å inspirere og motivere til entreprenørskap blant studenter.

– Målet er å få inn innovasjon på et tidlig stadium og få det inn blant studenter. I tillegg vil vi knytte næringslivet til studenter. Dette åpner helt klart dører for deltakerne, forteller hun.

– Har troen

Både Hals og Winje har strategien klar for hvordan de skal komme seg videre fra Bodø til den nasjonale finalen.

– Jeg har begynt med planen, og har absolutt tro på at jeg kan gå hele veien. Uansett hva som skjer er tilbakemeldingen i dag en god bekreftelse på at jeg gjør noe riktig, forteller Hals.

De premierte: Fra venstre: Sverre Mikalsen Hals, Adrian Winje, Frikk Baardseth og Alexander Einshøj. Her med jurymedlem Kjetil Bones Larsen i bakgrunnen. Foto: Håkon Steinmo