Innovasjon, kreativitet og pågangsmot står i fokus for gjengen som nylig har inngått et unikt samarbeid for verdiskapning i nord.

– Vi ønsker å gi studentene våre de beste mulighetene for å lykkes med ideene sine. Da behøver man et godt støtteapparat som har tro på en, sier Ingvild Brox Kielland, kommunikasjonsansvarlig i studentkonferansen Håp i Havet, som ble arrangert denne uka.

Gründersamarbeid

Studentkonferansen som i år markerte sitt 15-årsjubileum, premierer de to lokale vinnerne av studentkonkurransen Venture Cup med en betalt kontorplass i byens etablerte gründermiljø.

– Flow har rukket å etablere seg som et mekka for innovasjon og kreativitet. Våre unge talenter kan dra god nytte av de ressursene for å kunne hevde seg videre både i Venture Cup og fremover, sier Kielland.

Dyrke fram talentene

– Vi er veldig gode på å utdanne folk i byen vår, men vi er ikke så flinke til å få dem til å bli. Vi må tilrettelegge for at våre kreative talenter våger å satse lokalt, sier daglig leder Vibeke Engen i gründerhuset Flow.

De to lokale vinnerne av Venture Cup vil dele kontorlandskap med 55 gründere i perioden mars til oktober 2015. De som sitter på gründerhuset som åpnet i fjor vår, har kunnskap og erfaring fra fagfelt innen blant annet teknologi, strategi, økonomi og design.

– Vi vil ta dem imot med åpne armer og vi ser fram til å hjelpe studentene videre i arbeidet med å lage en god forretningsplan. Vi brenner for unike ideer og pågangsmot, sier Engen.

Utvekslingsarena

Studentorganisasjonen Start UiT er lokal arrangør av Venture Cup i Tromsø. Samarbeidet mellom de tre aktørene vil være positivt for alle parter, sier leder Ranveig Strøm.

– Studentene våre vil med dette tidlig knytte kontakt med næringslivet, lære av dem som allerede er etablert. Samtidig vil næringslivet møte entusiastiske unge mennesker med drivkraft og nye ideer.