Det nye skipet er bygget i Portugal i 2009 og har fått det midlertidige navnet «MS Norway Explorer», opplyser Hurtigruten i en pressemelding. Det nye ekspedisjonsskipet har manøvreringsegenskaper og det Hurtigruten selv beskriver som en optimal størrelse for å komme enda tettere på naturopplevelsene.

– Vi investerer i flåten for å sikre at Hurtigruten forblir verdensledende innen bærekraftig opplevelsesreiseliv langs norskekysten og i polare farvann, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten i pressemeldingen.

320 gjester

«MS Norway Explorer» har kapasitet på 320 gjester og 180 køyer.

– Nyskipet blir et flott tilskudd til Hurtigrutens flåte og vil erstatte MS Midnatsol langs norskekysten fra høsten 2016, når hun seiler til Antarktis, sier Daniel Skjeldam.

- Moderne

Allerede denne uken starter seilasen fra Portugal til Norge. Skipet skal denne sommeren gjennomgå total ombygging fram til hun settes i drift neste år.

– Skipet er moderne og miljøvennlig, og vi vil gjøre ytterligere tilpasninger for å redusere bunkersforbruk og utslipp. Dette blir et skip å være stolt av, sier konsernsjefen.

– Dette er en investering som gir oss økt fleksibilitet og store muligheter. Skipet vil komplettere verdens sterkeste ekspedisjonsflåte i polare farvann. Etter hvert vil vi kunne bruke skipet også til destinasjoner utover norskekysten, som Grønland, Svalbard og Antarktis, sier Daniel Skjeldam.