Den tradisjonelle konkurransen til Tromsø Museum «Tromsøs lengste løvetann» ble sparket i gang i midten av juli, men det ser ut til at det kjølige sommerværet har satt en stopper for veksten til løvetennene.

Lengde

Siden 2007 har museet arrangert konkurransen og det er nemlig lengden på løvetannstilken som teller. Rekorden i konkurransen er 145 centimeter lang stilk, men den lengste de har fått inn i år er bare på 93,5 centimeter.

– I år var fristen for konkurransen satt til 1. august, men på grunn av kjølig sommervær er løvetannen ennå ikke ferdig med å vokse. Vi forlenger derfor konkurransen med ei uke, sier formidlingsleder ved museet Karen Marie Christensen.

– Selv om man ikke kan finne stilker som er i nærheten av rekorden på 145 cm, kan man fortsatt vinne konkurransen på stilker som er kortere enn det, legger hun til.

Tips

Den nye innsendingsfristen er nå 9. august.

– Det passer bra med at mange er tilbake fra ferie i denne uken og har anledning til å hive seg på konkurransen, sier Christensen.

Til tross for at ikke løvetennene er ferdig utvokst, påpeker hun at det likevel finnes lange løvetannstilker. Hun kommer med noen gode tips til hvor du kan finne en mulig vinner.

– Se innimellom annen høy vegetasjon, for eksempel hundekjeks, geitrams, høyt gress eller i en hekk. Der må løvetannplantene strekke seg ekstra langt, avslører hun.

Premie

Reglene for konkurransen er enkle. Løvetannstilken må ha vokst i Tromsø kommune og den må leveres til museet mens den ennå er fersk. På denne måten får de målt den før den tørker. Vinneren av konkurransen vil få ett års abonnement på det populærvitenskapelige bladet «Ottar».