Det nye matkonseptet som skal inn på det 700 kvadratmeterstore lokalet i første etasje på Jekta Storsenter skulle etter opprinnelig plan åpne dørene allerede i sommer.

Medeier Yat Fung Chiang sier at de er ytterligere forsinket.

- Vi skal ha inn nytt ventilasjon- og el-system. Ifølge entreprenøren så vil vi være klar til åpning rundt 20. september. Det har vært ferieavvikling i alle ledd og nå venter vi bare på godkjenning fra arbeidstilsynet før vi kan gjøre siste rest av arbeidet, sier Chiang.

Lokalet som har huset Coop Marked til nå er nå strippet ned og klargjort for innredning.

Gode tilbakemeldinger

Det er Yat Fung Chiang, Bjarne Michalsen og Poa Sam Chiang som står bak nysatsingen der kunder kan handle internasjonale matvarer og velge middag fra totalt åtte ulike restauranter med blant annet japansk, spansk og mongolsk mat på menyen.

Ifølge Chiang er det mange som nå venter utålmodig på det nye matkonseptet.

- Det blir et helt nytt konsept og vi har inntrykk av at folk venter på åpning. Vi tror at vårt konsept vil komplementere området veldig godt, både for folk som bor i byen og for tilreisende. Alle de åtte mataktørene er klare, vi står egentlig bare å tripper på startstreken, sier Chiang.

Konseptet «Savour Food Court» vil ansere en egen prøveåpning der de vil få inn bransjefolk og andre aktører på Jekta for de siste tilbakemeldingene før publikum slipper til.

- Vi er klar som et egg, sier Yat Fung Chiang.