Draugen Park borettslag blir en av flere berørte borettslag i Workinnmarka. De ser med bekymring på at det skal knuses stein inntil boligområdet og på transport av steinmassene.

Stiller spørsmål

- Vi kan ikke nekte at det bygges ut, for reguleringsplanen er godkjent og byen trenger boliger. Vi vil bare være sikre på at beboernes interesser i området blir ivaretatt i utbyggingsprosessen, sier styreleder Svein Harald Josefsen i Draugen Park borettslag.

I januar var investor Bjørn Rune Gjelsten i Tromsø for å presentere planene for Workinntoppen. Sammen med Barlindhaug skal de bygge over 400 leiligheter for mer enn 1,5 milliarder kroner i det gamle steinbruddet.

Nå stiller naboene til gigantutbyggingen spørsmål ved at det kommer et steinknuseverk i bruddet bare 50 meter fra nærmeste boligblokk. De er kritiske til volumet på massene som skal tas ut. Det er gitt tillatelse til uttak av 200.000 kubikkmeter steinmasser, men naboene vet ikke om det er snakk om faste eller utsprengte masser. Faste masser vil kunne bety rundt 22.000 lastebillass, mens løse masser kan bety 35.000 lastebillass.

Konstruktiv dialog

- Vi har kommet med innspill til kommunen om hvordan vi ser på dette, sånn at våre interesser blir ivaretatt. Vi ønsker en konstruktiv dialog med utbygger og kommunen, og etterlyser hvilke tiltak utbygger tenker seg for å minimalisere problemene for naboene.

Daglig leder Jens-Arne Johnsen i Barlindhaug Eiendom legger ikke skjul på at det både blir støv og støy som følge av utbyggingen.

Betydelige masser

- Det er betydelige masser som skal sprenges ut, noe vil bli brukt på stedet, mens noe skal kjøres ut. Alt gjøres i henhold til godkjent reguleringsplan, sier han.

Han er imidlertid ikke opptatt av å legge seg ut med naboene.

- Vi kommer til å gjøre avbøtende tiltak, men det blir en del trafikk, enten man liker det eller ikke.

Johnsen regner med arbeidene startet i løpet av sommeren. Rundt 100 leiligheter bygges i første byggetrinn.