Høstens kommunevalg skal ikke gå upåaktet hen blant Næringsforeningens medlemmer. Hva skal våre politikere gjøre for næringsutviklingen i Tromsø? er det store spørsmålet som skal prege frokostmøtene.

Stille spørsmål

I alt fem frokostmøter skal arrangeres utover vinteren og våren, og det hele starter 4. februar. Da skal listetoppene til Høyre, Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Venstre, Sosialistisk Venstreparti og Miljøpartiet De Grønne presentere kandidatene og partiprogrammene.

– Det åpnes for spørsmål fra salen, og det er ellers muligheter til å ta opp relevante problemstillinger med dem som skal være med å styre Tromsø fra høsten av, sier direktør Nils Kristian Sørheim Nilsen i en pressemelding.

Planlegger valgaften

Infrastruktur (4. mars), byutvikling og arealplaner (8. april) og næringsutvikling (3. juni) er blant de planlagte temaene. 6. mai er satt av til «byrådslederfrokost».

– På det fjerde møtet setter vi av tid til at partienes byrådsleder- og ordførerkandidater får presentert seg, sier Sørheim Nilsen.

Frokostmøtene finner sted i Næringslivets Hus i Grønnegata. I tillegg til frokostmøtene planlegger Næringsforeningen en valgaften onsdag 2. september. Valgdagen for kommunestyrevalget og fylkestingsvalget er fastsatt til mandag 14. september 2015.