– Vi har allerede sendt Nobina en faktura så får vi se om de betaler den, sier Kurt Bones, direktør i Troms fylkestrafikk (TF).

Etter at Nobina nektet å kjøre deler av rute 24 på grunn av veiens beskaffenhet, besluttet TF å ilegge selskapet en bot på 175.000 kroner daglig i den tiden da kontrakten ikke ble overholdt.

Restbeløp

Fakturaen Bones viser til er summen av dagbøtene fram til i slutten av mai.

– Deretter må vi avregne de resterende dagene det ikke har blitt kjørt med lange busser på strekningen, fortsetter Bones.

Nobina har tidligere motsatt seg kravet, og mener at kontrakten ikke pålegger selskapet å kjøre så lenge veistandarden utgjør en fare for kjøretøy.

– Hvis fakturaen ikke blir betalt må vi fortløpende vurdere hva vi blir å gjøre videre, fortsetter Bones som i denne sammenheng ikke avskriver søksmål.

– Viktige saker hvor man ikke har kommet fram til enighet på andre måter, må prøves for retten. Det trenger ikke ligge noen dramatikk i det, fortsetter Bones.

Medieutspill

Han er imidlertid glad for at kommunen nå har rettet opp krysset mellom Uranusvegen og Stjernevegen.

– Det ble vi forespeilet allerede i februar da vi var på befaring der, men det er klart at vi er glade for den jobben kommunen har gjort.

Bones tror ikke at denne saken vil være ødeleggende for forholdet mellom Nobina og TF.

– Men det har vært et par utspill i media som ikke har vært helt gunstige. Det er ikke slik vi ønsker å samarbeide med våre operatører, sier Bones.

Greit samarbeid

– Men i forhold til den daglige driften har vi et greit samarbeid med driftsavdelinga på Gimle, fortsetter han.

Driftssjef i Nobina, Magnar Nilssen, deler ikke Bones’ oppfatning av situasjonen.

– Vi mener fremdeles det var en nødvendig beslutning vi tok angående rute 24, men nå regner vi først og fremst med at vi skal få lagt saken bak oss, sier Nilssen til iTromsø.

VEIARBEID: Her arbeides det på spreng for å rette opp krysset mellom Uranusvegen og Stjernevegen. FOTO: ÅSGEIR JOHANSEN