I løpet av formiddagen vil leder Elisabeth Steen og de øvrige medlemmene konkludere i saken. Da vil utvalget også komme med et saksfremlegg med forslag til vedtak som kommunestyret skal behandle i neste uke.

Gransket fire forhold

I to år har det interkommunale revisjonsfirmaet KomRev Nord gransket ulike forhold rundt brannsjefen. I den forbindelse er det laget fire rapporter som alle er en del av grunnlaget for kontrollutvalgets arbeid:

Reiseregningene til brannsjef Nils Ove Sollid er gjennomgått for å se om det er uregelmessigheter i disse.

Arbeidsmiljøet hos brann og redning er gjennomgått. Her betegnes forholdene mellom ledelsen og mannskapene som elendig.

KomRev Nord har sett på 12 innkjøp som etaten har foretatt. Ni av disse er klare brudd på anbudsreglene som gjelder for innkjøp over 500.000 kroner. De tre andre karakteriseres som tvilsomme.

Revisjonen har vurdert om det har vært økonomiske sammenblandinger mellom Sollids private foretak og hans rolle som brannsjef.

Ledelsen møter

I tillegg til de faste medlemmene i kontrollutvalget, møter også byrådsleder Øyvind Hilmarsen, kommunaldirektør Øystein Nermo og brannsjef Nils Ove Sollid i det lukkede møtet i fylkeshuset.

Dersom granskningen har avdekket uregelmessigheter rundt brannsjefens rolle som kommunalt ansatt og hans private firma, kan i verste fall Nils Ove Sollid få beskjed om å forlate sin stilling.

Kommunaldirektør Øystein Nermo, som har fulgt granskningen hele tiden, sier at det er opptil kontrollutvalget å bestemme om konklusjonene fra dagens møte skal offentliggjøres.

– Jeg er til stede på møtet for å gi mine opplysninger til utvalget. Ut over det, har jeg ingen kommentarer, sier Nermo.

Sollid sier selv i en kommentar til iTromsø at han selv har bedt om å få være med på møtet, for å legge frem sin side av saken. Siden møtet er lukket for offentligheten vil han ikke kommentere saken ytterligere.

Etter å ha forklart seg overfor kontrollutvalget, opplyser Sollid at det vil komme en orientering i løpet av dagen om den videre utviklingen. På denne orienteringen vil både han selv, byrådslederen og kommunaldirektøren være til stede.

Vi oppdaterer saken fortløpende!