- Alle er på skuterne, og det jobbes med å komme seg ned. Men det er mye snø, og de befant seg i et veldig bratt terreng, så de må skyldes seg langsomt, sa operativ leder Ann Ellen Karlsen i Tromsø Røde Kors litt tidligere søndag kveld.

Like før klokken 21.30 kunne hun bekrefte at alle fire er nede i god behold og at aksjonen dermed avsluttes fra Røde Kors' side.

Satte inn ekstra fotlag

De værfaste skal ha sett redningsmannskapenes skuterlys i 19.30-tiden søndag. Ifølge Karlsen var hjelpemannskapene da i kontakt med de værfaste per telefon.

Da var det gått nærmere fem timer siden redningsmannskapene ble kalt ut for å bistå på Ullstinden. I utgangspunktet var det tre scootere og fire redningsmannskaper som tok seg opp på fjellet, men disse ble etter hvert forsterket med et ekstra fotlag.

- Vi vet at de værfaste befinner seg i bratt terreng og at vi ikke blir å nå helt fram til dem på scooter. Dermed er det greit å ha ekstra folk som kan bevege seg i bratt terreng på vinterstid, opplyste Ann Ellen Karlsen.

Ifølge Karlsen vil tidsbruken avhenge av hvor langt redningsmannskapene kommer seg på scooter og hvordan forholdene er der ute.

- Men vi har en veldig motivert og kunnskapsrik gjeng som leter etter dem.

Mobilsporing

Hjelpemannskapene viste ikke nøyaktig hvor de værfaste befant seg, men skal ha fått en omtrentlig posisjon gjennom mobilsporing.

- Siden dekningen er dårlig, gir det stor feilmargin på posisjonen. Radio Relæ Liga stiller med tracking under letingen og på den måten har vi oversikt over vårt eget mannskap, sa operativ leder Karlsen.

- Vi har snakket med én av dem som sitter der, og vet at de er ved godt mot, uttalte Karlsen til iTromsø søndag ettermiddag.