Den tidligere nordiske rekorden var på 106 hopp på 24 timer, men den ble grundig knust av tromsøværingen på Skydive Elvenes fredag.

Da målet på 150 hopp var nådd, var kl. 23.04, og Jensen forteller at det var en slitsom affære.

– I går kjentes kroppen ut som etter tremilsløpet i forsvaret, sier han til iTromsø.

SE WEB-TV: Her tar han hopp nr. 1.000

SE WEB-TV: Tommy tok rekorden

Den opprinnelige planen var å holde på i 24 timer, med en firetimers hvilepause innimellom. Jensen forteller imidlertid at de hadde så god flyt i hoppingen at de valgte å ta alle hoppene i ett strekk.

Formen er ennå ikke helt på topp, men i dag har han hoppet et hopp, og kanskje blri det et hopp til i kveld.

– Jeg måtte jo opp og kjenne på lufta, sier han og ler.

Nye sprell

Jensen forteller at budsjettet for rekordforsøket var på rundt 50-60.000 kroner.

– Heldgivis har jeg hatt sponsorer, men det gikk også en del skattepenger og feriepenger, forteller han og ler.

Dette er imidlertid småpenger i forhold til amerikaneren som har verdensrekorden på 641 hopp. Jensen forklarer at han brukte mye større summer, og derfor hadde større løftekapasitet - altså kraftigere fly.

– Hva blir det neste fra deg?

– Ideen til dette kom under treffet i fjor, og nå skal vi sette oss ned og finne på nye sprell til neste år, lover Jensen og ler.

– Veldig bra

Jensen hadde rundt 25 medhjelpere med på rekordforsøket som finner sted på Elvenes i Salangen.

Sten Rune Myrland, sjefen for bakkeoperasjonene er svært fornøyd.

– Det går veldig bra. Det går over all forventning faktisk. Vi bruker langt kortere tid på hvert hopp enn det vi hadde forventet. Fortsetter vi i dette tempoet er vi ferdig før midnatt, sier han.

– Hva kan sinke dere?

– Hvis folk begynner å bli sliten, og vi da bruker lengre tid på hvert løft kan vi miste verdifull tid. Bakkemannskapet må også gå i orden for å holde tempoet.

Forskjellig

Jobben til bakkemannskapet var veldig forskjellig.

– Min jobb er å sørge for at alt går som det skal. Vi her nede skal sørge for en kontinuerlig strøm av fallskjermer, samtidig som vi skal logge det som skjer. Fallskjermene blir også pakket inne på huset her. Vi skal ta selen av og på Tommy slik at han får minst mulig å gjøre, for det er veldig tungt det han driver med nå, forteller Myrland til Folkebladet.

– Jeg får mer og mer trua jo mer vi kommer oppi det her. Det føles helt genial at han er på tur å ta rekorden. Det viser at vi kan få til noe sammen og at det er mye frivillighet i dette miljøet. Jeg er veldig stolt av alle som er her. De gjør alle en god jobb. Vi har rundt 30 stykker her, i tillegg til at folk kommer og går litt.

Forsøket har blitt utsatt flere ganger og skulle egentlig være onsdag.

– Jeg gikk ut i morges og sjekket været og må innrømme jeg ble litt skeptisk. Heldigvis sprakk det opp litt senere på dagen, sier han.

– To minutter på elleve hoppet Tommy ut på det første løftet, og da var vi i gang. Da var det bare å utnytte det momentet og drivet vi hadde, og kjøre på, avslutter Myrland.