Anders Blomkvist er eier av Fiskekompaniet og Brasseriet 69. Da OL startet, økte han bemanningen og tok inn både ekstra kokker og servitører. Nå tyder alt på at han må sende ekstramannskapene hjem.

Merker ingenting

– Vi merker ingenting til de mange tusen som er kommet til byen. Faktisk har vi hatt lavere besøk de siste dagene enn det som er normalt.

Selv om rundt 1.500 besøkende nyter sin fullpensjon på tre av byens hotell, forventet Blomkvist at Sjakk-OL skulle skape større trafikk.

– Vi har hatt en fin sommer med flere gjester enn tidligere år. Sånn sett er det ingen grunn til å klage. Men jeg må innrømme at besøket – så langt – ikke har vært som forventet.

Mange faktorer

Anders Blomkvist tror ikke at bare et fullpensjonen som spiller ham et puss:

– Et – for mange – høyt prisnivå har sitt å si. Dessuten tror jeg mange andre potensielle tilreisende har holdt seg hjemme på grunn av sprengt hotellkapasitet under OL.

– Jeg håper imidlertid at aktiviteten skal ta seg opp slik at også vi kan se positive ringvirkninger av Sjakk-OL.

Ikke optimist

Bjørn Haug på Compagniet er heller ikke optimist:

– De store forhåpningene om godt besøk er så langt ikke innfridd. Selv om vi merker et lite tilsig av gjester som deltar i OL, er det ikke mye å skryte av.

Haug sier at han har utvidet åpningstidene under OL.

– Vi har også startet lunsjservering – noe vi vanligvis ikke har. Men heller ikke på denne tiden av døgnet har OL-trafikken vært merkbar, konkluderer Compagniet-eieren.

Venter fortsatt

Anne Brit Andreassen på Emmas Drømmekjøkken og Emmas Under melder heller ikke om OL-rush i Kirkegata:

– Vi valgte å ikke iverksette ekstraordinære tiltak, men kjøre som normalt. Selv om vi har godt besøk, er det få gjester fra OL-miljøet. Så våre forventninger har ikke slått til, sier Andreassen.

Rushet går forbi

Eier av Verthuset Skarven, Gunnar Andersen har fire uteplasser under samme tak.

– Her konstaterer vi at OL-rushet – bokstavelig talt – går forbi. Hos oss er det ingenting som tyder på at verdens fjerde største sportsarrangement foregår noen hundre meter bort i gata. Trafikken er minimal, men likevel normal for perioden. Sånn sett er det ingen endringer å melde, sier Andersen.

Normalt: For Anne Brit Andreassen er tilstanden normal. Ikke noe OL-rush på hennes utested. Foto: Marius Fiskum