Daglig leder Kurt Mydland viser til pålitelighet, oppgradering av maskiner og spesielt de ansattes kompetanse med fokus på utvikling av nye produkter, som hovedårsaken til de gode resultatene bedriften har levert de siste fem årene.

– Vi satser tungt på kompetansen til våre ansatte. Med økt salg har vi dessuten ansatt to nye personer årlig de siste fem årene, sier Kurt.

Superveteraner

En del av kompetansen Mydland-sjefen viser til, sitter i hodet og kroppen til kjøttskjærer-veteranene Odin Tårnes (76) og Tor Bertheussen (70).

FRI ROLLE: Pensjonistene Odin Tårnes og Tor Bertheussen er tradisjonsbærere med en friere rolle hos Mydland.

Begge kunne nå ha slappet av i en bedagelig pensjonisttilværelse. Likevel velger de å stå i produksjonen til Mydland.

– Jeg kunne vel blitt fulltidspensjonist for ti år siden, sier Odin, mens han lemper på deler av halvannet tonn svinekjøtt som skal bli til bacon.

Startet i 1962

Odin startet arbeidslivet som bygningsarbeider, men fikk i oppdrag å kjøre kjøttvarer for bedriftens grunnlegger Henrik Mydland i 1962. 55 år senere har han fortsatt entusiasmen som førte ham inn i bransjen.

– Jeg sliter nå ut fjerde generasjon Mydland, sier Odin.

Han ser med et lurt blikk bort mot kvalitetssjef Erik Mydland.

– En av gluintan mine. Erik har jeg kjent siden han var syv år gammel. Jeg skal i alle fall holde på til jeg blir 80, sier Odin.

Da er vi kommet til 2020 og bedriften fyller 100 år.

– Godt arbeidsmiljø

Tor Bertheussen har vært i bedriften siden starten av 1990-tallet. Han har heller ingen planer om å gi seg med det første.

– Hovedårsaken til at vi blir værende i arbeid er at arbeidsoppgavene er interessante og at det sosiale miljøet her er bra. Helsa bestemmer hvor lenge vi holder på, sier Tor.

Begge er involvert i produktutviklingen og har et brennende ønske om å ta vare på gamle håndverkstradisjoner.