Med den heldige plasseringen like ved Mack-kvartalet er Studenthuset Driv blant de som virkelig merker at Ishavsbyen for tiden avholder sjakk-OL. Mens landstoppene spiller partiene sine, sitter flere tromsøværinger og følger med i bygget ved siden av.

– Vi har satt opp live-streaming både av NRK-sendingen og av sjakk-OLs sending. Det er ikke sjelden folk kommer innom for å kikke på skjermen mens de drikker kaffen sin, sier Tora Langøy, som jobber på Driv.

Ba om flere brett

Ifølge Langøy har det vært en merkbar forandring siden olympiaden gikk av stabelen på fredag.

– Vi har, som alle andre kafeer i byen, fått utdelt sjakkbrett av sjakk-OL som folk stadig benytter seg av. Vi fikk utdelt seks sjakkbrett og to klokker, men det var alt for lite, så vi måtte ringe inn for å be om flere, forteller Langøy, som selv lærte å spille sjakk på lørdag.

I tillegg opplever Langøy at det er ekstra mye folk innom studenthuset for tiden.

– Det er en del publikummere som slår seg ned, men også spillere setter seg her om kvelden og diskuterer spillet. Vi har hatt mennesker fra veldig mange forskjellige nasjoner innom, sier Langøy, som jobber på kafeen hver dag under hele sjakk-OL.

Samles rundt sjakken

Sammen med Langøy sitter Eirik Wilhelmsen, og når iTromsø kommer til Driv er de midt i et parti sjakk.

– Det er artig med hjernetrim og så er det så fint at man kan samles rundt noe man vanligvis ikke gjør. Jeg kjenner jeg har blitt mer bitt av basillen enn jeg trodde jeg ville, sier Wilhelmsen.

Mange nasjoner

Selv om Wilhelmsen har spilt litt tidligere, førte sjakk-OL til at han bestemte seg for å sette seg skikkelig inn i reglene.

– Jeg har ikke hatt anledning ennå, men skal absolutt innom og se på spillerne. Det kan jeg tenke meg at jeg kommer til å gjøre flere ganger i løpet av olympiaden nå. Det er utrolig vanskelig å legge det fra seg, sier Wilhelmsen om spillet.

Også han har merket at det er folksomt i byen for tiden.

– Man merker så absolutt at det skjer noe. Det er mye folk, mange nasjoner, og jeg synes det er veldig hyggelig at man kan samle byen rundt arrangementet.  Jeg ser for meg at jeg med stor sannsynlighet kommer til å ta opp brikkene, også etter at sjakk-OL er over, sier Wilhelmsen.

HJERNETRIM: Tora Langøy og Eirik Wilhelmsen tar seg gjerne et hyggelig parti sjakk på Driv og synes det er god hjernetrim. Foto: Kent-Einar Myreng