Dermed er i alt tre aktører som er eller har vært involvert i det planlagte boligprosjektet på Mellomveien 39 blitt varslet om bøter.

– Vi anser dette for å være så alvorlig at vi har varslet overtredelsesgebyr, sier byggesakssjef Laila Falck i kommunen.

Brutt bestemmelser

iTromsø har omtalt denne tomta flere ganger. Det startet i mars med at deler av hekken på naboeiendommen raste ut i byggetomta. Etter avisoppslag i iTromsø varslet kommunen om tilsyn samt bedt om redegjørelse for prosjektering og utførelse av uttak av byggegrop med hovedfokus på sikring av grave-/fjellskråninger og adkomst til tomta.

Nå mener byggesakssjefen at AT Plan og arkitektur AS, som ansvarlig søker, har overtrådt flere bestemmelser i plan- og bygningsloven i forbindelse med boligplanene på Mellomveien 39. Det gjelder avstand til nabogrense og at det er gitt ”ukorrekte og villedende opplysninger i rammesøknaden om overholdelse av avstandskrav i lov, forskrift og plan. Overtredelsene anses uaktsom.”

80.000 i gebyr

– Ved utmåling av gebyret vil kommunen legge vekt på at overtredelsen har fått alvorlige konsekvenser for behandling av byggesaken ved at naboene fikk betydelig reduserte muligheter til å ivareta sine interesser under byggesaken, noe som mest sannsynlig har bidratt til at sprengningsarbeidet fikk et betydelig større omfang enn nødvendig, heter det i brevet til AT Plan og arkitektur

Som følge av bruddene vurderer Falck å ilegge AT Plan og arkitektur et overtredelsesgebyr på 80.000 kroner. Bedriften er overrasket over gebyret og er ikke komfortabel med eventuelt å ha brutt lovbestemmelser.

For mye steinmasse

– Ja, jeg er overrasket. Det er alvorlige påstander som rettes mot oss. Vi har hatt en plettfri historie og setter vår ære i å gjøre alt korrekt. Dette blir eventuelt første skrape i lakken for oss, men først skal vi sette oss ned å gå grundig gjennom saken, før vi gir vårt tilsvar, sier ansvarlig søker Monalf Figenschau i AT Plan og arkitektur.

Det er den tredje bedriften som i løpet av kort får varsel om gebyr for det samme byggeprosjektet. NRK Troms meldte i forrige uke at kommunen vil gi maskinentreprenør Roald Madsen en bot på 80.000 kroner for å ha sprengt ut for mye steinmasse i byggetomten på Mellomveien.

– Ingen kommentar

Tidligere tiltakshaver Fredrik Nordmo har også fått varsel fra byggesakssjefen om gebyr. I dag er det Solligården Eiendomsutvikling som eier Mellomveien 39.

– I skjerpende retning vil kommunen legge vekt på at masseuttaket må ha vært gjort i vinnings hensikt. Byggesakssjefen vurderer på denne bakgrunn å ilegge et overtredelsesgebyr på 30.000 kroner, skriver Laila Falck i et brev til Nordmo.

– Ingen kommentar, er alt Fredrik Nordmo vil si om gebyrvarselet fra kommunen. Han kommer til å sende skriftlig svar til kommunen innen fristen.

Byggesakssjefen presiserer at det de har sendt ut er et forhåndsvarsel om overtredelsesgebyr.

– De har frist til å sende inn sine innvendinger til varselet, så må vi vurdere om det fortsatt er grunnlag for å opprettholde vårt standpunkt, og fatte endelig vedtak, sier Laila Falck.

Foto: Ronald Johansen