Det skriver VG i kveld.

Sjangeren hiphop har tvunget artistene ut av komfortsonen og fått dem til å utfordre seg selv.

VGs anmelder Stein Østbø kastet terning og anmeldte opptredenene. Les hvem som fikk skryt og hvem som kunne ha gjort det bedre her!

Etter at Jørn Hoel, Reidun Sæther og Anita Skorgan fikk færrest poeng av seerne, ble det tilslutt klart at Skorgan måtte forlate programmet.

– Jeg er faktisk egentlig lettet, fordi det begynte å bli mye. Det tar på og nå kjenner jeg at det skal bli godt å få gjøre egne ting, sier Skorgan til VG etter at det ble klart at hun måtte forlate programmet.

Av Karpe Diem

Skorgan fremførte sangen «Stjerner» av norske Karpe Diem. Hun forteller til VG at hun syns låten «er helt strålende».

– Jeg elsker den låten og har sett masse på Karpe Diem den siste uken.

Under «Stjernekamp» delte Chirag Patel fra Karpe Diem at hans søster er oppkalt etter Anita Skorgan.

Det syns Skorgan selv at er stor stas.– Det var jo veldig gøy, sier Skorgan som kan fortelle at hun var med i programmet for å nå ut til et nytt publikum.

VGs anmelder Stein Østbø mener det er synd at Skorgan ble den som måtte forlate konkurransen.

– Veldig synd at noen som endelig profilerer en norsk låt må forlate Stjernekamp. Serien er snart halvveis, og først i kveld fikk vi presentert en låt på vårt eget morsmål. Dessverre ble den stemt ut sammen med Anita. Anita var blant de beste og mest overraskende i kveld, og det gjør avskjeden ekstra synd, sier Stein Østbø.

I forrige uke var det Plumbo-vokalist Lars Erik Blokhus som trakk det korteste strået og ble sendt hjem.

Imponerte VGs anmelder

Det var flere av artistene som overbeviste VGs anmelder Stein Østbø under hiphop-kvelden. En av dem var Paul Hansen. Han fremførte sangen «Cleaning Out My Closet» av Eminem.Med seg i salen hadde Paul moren Berit. Hun ble ikke skremt av sønnens troverdighet og sinne.– Han er egentlig en godgutt med masse følelser. Han hadde fortalt meg på forhånd at det kom til å bli en del banning, sier moren til VG og legger til at hun ble rørt over sønnens opptreden.

– Det var helt fantastisk å stå på scenen, sier Paul Hansen til VG.

–  Frister det til gjentakelse?

– Jeg trodde ikke at hiphop skulle bli min sjanger, men jeg kjente at det var skikkelig stort å røre folk på denne måten, avslutter artisten.

SMILER: Anita Skorgan depper ikke etter å ha blitt stemt hjem. Foto: MATTIS SANDBLAD, VG
TROVERDIG: Paul Hansen (t.h) fikk skryt for sin tolkning av Eminem. Her er han sammen med moren Berit etter lørdagens "Stjernekamp". Foto: MATTIS SANDBLAD, VG