KIRKEGATA: Skjønnhetstrendene har blitt god butikk for Elisabeth Kristiansen (35) og kollegene på Promenaden velværesenter. Kundene står nemlig på lange ventelister for å pynte på fasaden.

– Da jeg startet for meg selv for tre år siden, hadde jeg aldri trodd at jeg kunne leve kun av dette. Men nå har jeg ikke ledig time før i februar, og jeg jobber 10-12 timers dager, sier Kristiansen.

Med stødig hånd trekker hun tynne streker med nålen over øyelokket til Tonje Sollid Johansen. Hun har tenkt lenge på permanent make-up, og booket timen for flere måneder siden.

– Jeg lever et aktivt liv med trening, familie og jobb. Jeg har ikke lyst til å bruke tid på sminke, og har sett mye på arbeidene til Elisabeth. Jeg er imponert over hvor vakkert og naturlig hun får det til å se ut, sier Sollid Johansen.

Ingen smerte

Hun synes i utgangspunktet det å gjøre en permanent endring i ansiktet er skummelt, men motet seg opp til å prøve selv.

– Det er litt rart å kjenne nålen på øyelokkene, men føler ingen smerte. Egentlig er det litt deilig, sier Sollid Johansen.

Det de fleste kundene ønsker seg, er imidlertid tatoverte øyebryn. Noen mangler bryn, andre vil ha mer farge eller en annen tykkelse, mens flere vil korrigere både form og farge.

– Mange kommer med et bilde av Tone Damli, og sier de vil ha hennes bryn. Det passer kanskje ikke alle kundene, og da forsøker jeg å finne en naturlig form de kan bli fornøyd med, sier Kristiansen.

Lange vipper

På rommet ved siden av sitter Liss Marlen Jensen og limer lange, vakre vipper på en annen kunde. Med millimeterpresisjon fester hun de nye vippene til kundens egne, slik at resultatet blir tykkere, tettere og lengre vipper.

–Dette er extension, men jeg gjør også mye vippeløft. Da løfter jeg kundens egne vipper, forklarer Jensen.

I stolen ligger Hege Hansen og slapper av. Hun prøver extension for første gang, og er spent på resultatet.

– Jeg har hørt mye om det, og har flere venninner som har prøvd og er fornøyd. Jeg vil gjerne slippe å sminke meg så mye om morgenen, og synes det høres lettvint ut, sier Hansen.

Før og etter

En annen som definitivt merker at julebordsesongen er i gang, er negledesigner Janita Larsen. Hun steller, forlenger og lakker kundenes negler slik de vil ha dem.

– Her legger jeg en gelenegl med farge, som også forsterker kundens egen negl. De fleste ønsker seg også lengre negler, men da må de ha spart en liten tipp selv først, sier hun.

Jentene har så langt ikke brukt mange kroner på markedsføring, men utnytter sosiale medier for alt det er verd.

– Facebook, instagram og jugeltelegrafen. Det er slik jeg får mine kunder. Er det greit for kunden, legger vi ut både før og etter bilder, slik at nye kunder kan se, sier Elisabeth Kristiansen.

Hentet hjelp

På et tidspunkt innså hun at hun trengte hjelp for å ta unna, og nå har hun fått med seg en tidligere lærling på laget.

– Vi øvde og øvde i hele sommer slik at hun skulle få det i fingrene, og hun har blitt kjempeflink. Nå er hennes lister også fulle, sier Kristiansen.

Til tross for at hun alene tok unna 360 kunder i fjor, er hun ikke alene i bransjen i Tromsø. Kristiansen mener byens kvinner har blitt flinkere på å skjemme seg selv litt bort.

- Før bruke man pengen på hus, hjem og barn. Nå har kvinner blitt flinkere til å unne seg selv litt luksus, sier hun.

JULEKLAR: Elisabeth Kristiansen gjør Tonje Sollid Johansen julefin med permanent make-up. Foto: Ronald Johansen
VIPPER: Hege Hansen får lengre vipper av Liss Marlen Jensen. Foto: Ronald Johansen
Presisjon: Vippene limes på en for en, med millimeterpresisjon. Foto: Ronald Johansen
NEGLER: Janita Larsen legger gelenegler. Foto: Ronald Johansen
PERMANENT: Her har Tonje Sollid fått permanent eyeliner. Foto: Ronald Johansen