I begynnelsen av november startet politiet sitt andre søk etter savnede Per Vålnes på Vollan gjestestue. Det første søket ble gjennomført med georadar, mens politiet i andre omgang måtte se seg nødt til å grave i grunnen og rive deler av gjestestua. Nå anslår regionslensmann Andreas Nilsen at rundt en tredjedel av søket er gjennomført, men at resten må vente til over jul.

– Det er vel mellom en fjerdedel og en tredjedel som er ferdig søkt. Neste fase i søket går ut på å søke i Odd-stua, området ved restauranten og resepsjonen, noe som må vente til over jul grunnet julebordssesongen, forklarer Nilsen til iTromsø.

Gjestestua forespurte

Det var Vollan gjestestue selv, ved daglig leder Håvard Lydersen, som forespurte politiet om å stoppe søket midlertidig.

– I utgangspunktet hadde jeg jo ønsket at de gjorde seg ferdig så fort som mulig, men når det ikke er mulig å få dette til før jul måte vi ytre et ønske om at de ikke begynte på Odd-stua under julebordssesongen. Det hadde blitt så betraktelig færre sitteplasser at arrangementene ikke kunne gjennomføres, forteller daglig leder Lydersen.

Omfattende arbeid

Regionslensmann Nilsen kan opplyse at arbeidet med å gjennomgå Odd-stua vil gjenopptas rett over nyttår.

– Vi går i gang med arbeidet den 5. januar, sier han og legger til at de fortsatt har tro på å gjøre funn i søket.

– Det er ennå mye som gjenstår, så inntil vi er helt ferdige har vi godt håp om å gjøre funn, konstaterer han.

Færre julebordbestillinger

Som nevnt var julebordssesongen gjestestuas argument for å stoppe søket midlertidig, men daglig leder innrømmer at årets sesong er ganske dårlig uansett.

– Dette er vel den verste julebordssesongen på mange, mange år. Folk bestiller god tid på forhånd, så da vi ikke kunne informere i detalj hvordan søket ville foregå på visse tidspunkt var det mange som valgte å bestille et sted der ting var mer forutsigbart. Noe som for så vidt er forståelig, konstaterer Nilsen.

Daglig leder ved Vollan gjestestue, Håvard Lydersen.
Regionslensmann Andreas Nilsen. Foto: Ronald Johansen