Den brune irsk setteren forsvant fra Ramfjorden rundt kl. 10.30 torsdag formiddag, og har ikke vært sett på over ett døgn.

Nå har over 100 personer tatt del i søket etter den savnede valpen.

- Jeg har mistet tellingen over hvor mange som er ute og leter etter han. Det er folk med hunder, firehjulinger, scooter og jeg har selv lett med infrarødt termokamera. Telefonen min ringer i ett sett fra folk som vil hjelpe. Jeg vil tippe det er mellom 50 og 100 personer til og fra som er ute og leter etter han, sier eier Stian Selnes.

Kan ligge livløs

Det var torsdag formiddag hunden forsvant fra gården i Ramfjorden.

- Vi var ute og gikk rett oppi skogen utenfor huset. Jeg måtte en tur i fjøset mens han lekte med en bit tørrfisk utenfor. Vanligvis setter han seg på trappa når han er ferdig og leke ute, men da jeg kom tilbake etter litt så var han borte vekk, sier Selnes.

Ingen har hørt eller sett noe til hunden siden.

- Enten så ligger han livløs et sted eller så er det noen som har tatt han, mener eieren.

Den fem måneder gamle hunden har ifølge eieren enda ikke fått tykk pels. Med rundt ti minusgrader ute er han bekymret for hvor lenge hunden klarer seg i kulden.

- Han kommer alltid straks man roper på han. Jeg har ingen anelse hvor han kan ha tatt veien. I tillegg er jeg alene med to små barn på ett og tre år som gjør det vanskelig for meg å lete selv. Jeg har forsøkt å organisere et søk etter han så godt jeg kan. Politiet er varslet og hunden har halsbånd og er merket med chip, forklarer han.

Vanskelig å finne spor

- Jeg håper vi finner han, men det er vanskelig å si hvor han kan være. Jeg aner ikke hvilken retning han kan ha tatt. Jo lenger tid det går, desto mer mister man troen på å finne han i live, sier Selnes.

Han mener hunden kan ha kommet seg langt på grunn av mye skare som ligger oppå snøen.

- Da blir det også vanskelig å finne spor etter han. I tillegg kan spor etter rev og andre dyr forveksles med hundespor, sier den nedstemte hundeieren, som setter stor pris på all hjelp i letingen etter den savnede valpen.