Å finne nye og talentfulle politikere og samfunnsengasjerte «vanlige dødelige» blant alle broilere er ikke så lett. Vi prøver imidlertid å finne litt gull blant gråsteinen.

HØYREMANN: Sebastian Henriksen leder Tromsø Unge Høyre.

Sebastian Henriksen

Lederen for Tromsø Unge Høyre har gjort seg bemerket på kort tid gjennom aktiv deltakelse i samfunnsdebatten, sterkt nærvær – og et bredt spekter av interesser.

Han sitter eksempelvis i styret til Tromsø Idrettsråd som representant for ungdommen i byen..

Vi tror at han vil gjøre seg enda mer bemerket i året som kommer.

EGENGTLIG BALSFJORDING: Eirin Kjær leder Troms AUF og stiller som ungdomskandidat til Stortinget. Bor og studerer i Tromsø.

Eirin Kjær

Sebastian Henriksens «motpol» – AUF-leder i Troms Eirin Kjær – er visstnok ikke «ekte» tromsøværing, hun har adresse på «feil» side av grensen mot Balsfjord. Men ettersom hun studerer på universitetet her i byen er hun like fullt kvalifisert til å havne på vår liste.

Kjær er veteran å regne til tross for at hun bare har 24 år på baken. Hun har lang fartstid i politikken og står nå på Arbeiderpartiets stortingsliste som nummer fire. Sjansen er med andre ord relativt stor for at hun vil få en varaplass til vår øverste lovgivende forsamling.

KOMETKARRIERE: Ragnhild Berg Nilsen føk oppover på den politiske rangstigen da hun ble politisk rådgiver for Europa-minister Elisabeth Aspaker.

Ragnhild Berg Nilsen

OK, det kan være litt mye med to Unge Høyre-representanter på lista, men Ragnhild Berg Nilsen er vanskelig å komme unna.

Det unge politiske talentet har hatt en kometkarriere – og er for tiden politisk rådgiver i Utenriksdepartementet for avtroppende europaminister Elisabeth Aspaker. Før det var jusstudenten leder for Troms Unge Høyre.

MILJØFORKJEMPER: Bendik Hugstmyr Woie er kampanjesekretær i Nord-Norge for Natur og Ungdom.

Bendik Hugstmyr Woie

Bendik sto på liste også i fjor, men da som Rødt-politiker. I år kvalifiserer han til listeplass med utgangspunkt i sin rolle som sentral ressursperson i Natur og Ungdom. Den formelle tittelen er «Kampanjesekretær», men den unge tromsøpolitikeren – som bare er 19 år – har fingrene i det meste som handler om miljøpolitikk i Nordområdene.

STUDENTLEDER: Marte Seland er øverste tillitsvalgte for 15.500 studenter ved Universitetet i Tromsø.

Marte Seland

Kanskje den mest anonyme på lista, men kanskje den med størst påvirkningskraft. Marte leder nemlig Studentparlamentet på UiT – og er med andre ord øverste tillitsvalgte for 15.500 studenter fra Alta i nord til Narvik i sør.

Den 22-årige psykologistudenten representerer den konservative Moderat Liste i Studentparlamentet og har i løpet av sin korte «regjeringstid» gjort seg bemerket på områder som studentvelferd og boligpolitikk.