Rednignsselskapets unglag bruker båten ”Kuling” flittig i sine aktiviteter, spesielt om sommeren. I går mens den lå til kai ble den utsatt for en påkjørsel, noe som gjorde at båten til rundt 500.000 ble skadet til det ugjenkjennelige.

– En større båt skulle legge til kai, men fikk ikke bakket. Ifølge mannskapet der var de nødt til å treffe båten vår, hvis ikke ville de truffet brufoten, sier Thomas Hestnes Mæhlum, distriktsansvarlig for redningsselskapet i Troms.

Hjertebarnet

Han er nå svært fortvilet, ettersom dette er unglagets eneste båt.

– De bruker den aktivt gjennom hele sesongen, men nå er det så godt som bare skroget igjen av den, sier Hestnes Mæhlum.

– Da lederen for unglaget kom ned for å se på skadene i går, ble han oppriktig lei seg. Dette er hjertebarnet deres, legger han til.

Ikke erstatning

Hestnes Mæhlum er nå redd de ikke vil klare å få noen ny båt på plass med det første.

– Vi har forsikring på båten til 200.000, men dette vil langt ifra dekke alt. Det er heller ikke sikkert vi får det dekt, ettersom policyen er annerledes på båtforsikring. Er det ikke gjort noe uaktsomt, kan det nemlig hende det ikke betales ut erstatning i det hele tatt, forklarer han.

Skadeomfanget er foreløpig ikke fullstendig kartlagt, men båten kan definitivt ikke brukes med det første. Hestnes Mæhlum frykter i verste fall at den må kondemneres.

Bærer ikke nag

Han påpeker dog at han ikke bærer nag overfor mannskapet på den store båten, men at han håper situasjonen løser seg.

– De ringte å sa fra om uhellet, så jeg bærer ikke noe nag ovenfor dem. Nå må vi bare prøve å se på hvordan vi skal få erstattet båten, selv om det kan bli vanskelig. Vi håper det finnes noen snille hjelpere der ute, men det gjenstår å se, konstaterer han.