Rolf Harila i RSA Bil AS sier seg fornøyd med tingenes tilstand. Han tror mye av Vitara-suksessen skyldes nye motorer som både er full av futt og drivstoffgjerrige.

Solgte 17 biler

I mai ble det sent ut 17 personbiler fra lokalene på Langnes. Foruten Vitara, som er solgt i 30 eksemplarer så langt i år, er også SX-4 S-Cross og Swift på folks ønskeliste.

– Vi har hatt et jevnt salg. At vi fikk en topp i forrige måned, skyldes leveranser til leiebilmarkedet. Men privatkundene er også på plass og etterspør først og fremst Vitara med den nye turbomotoren på 140 hestekrefter. Den har jeg over tid målt til 0,65 på mila i byen – noe som absolutt er akseptabelt.

Full drift

Bilforhandleren er tilbake for fullt etter at RSA Bil overtok driften. Med nevnte Suzuki samt Fiat, Jeep, US Chevy, Isuzu og Alfa Romeo på salgskartet, nærmer salget seg 70 biler.

Ifølge Harila, er varebilen Isuzu bestselgeren blant pickupene.

Ser vi på bransjen som helhet, ble mai en oppløftende måned i Tromsø. Personbilsalget økte med nesten 25 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Kjempebyks

Men også varebilsalget var betydelig. Antallet gjorde et byks og endte opp hele 41 prosent. Her medvirket spesielt Peugeot Partner og Ford Courier som utgjorde over halvparten av de 201 eierskiftene.

Ellers er det verdt å merke seg at mens salget av nullutslippsbiler raser, er tromsøfolk fortsatt på hogget. I vårmåneden ble det solgt 34 flere nyregistrerte enn i samme måned i fjor. Likevel er nedgangen på over 11 prosent på landsbasis. Det betegner bransjen som oppsiktsvekkende.