Det kommer fram i en statistikk offentliggjort av Samordna opptak – stedet hvor man søker opptak til høyere utdanning i Norge.

Rettsvitenskap mest populært

I statistikken kommer det fram at de som hadde UiT som sitt førstevalg aller helst vil gå rettsvitenskap. Kanskje ikke så overraskende siden rettsvitenskap også har vært det mest populære studiet på UiT de fire siste årene.

– Studiet har et godt omdømme og studiekvaliteten er veldig bra. Det er noe vi har jobbet med siden vi startet med studiet. Det har styrket seg veldig de siste årene og det vet studentene som søker til oss, forteller Trude Haugli, dekan på Det juridiske fakultet.

Rettsvitenskap ved universitetene i Oslo og Bergen ligger for øvrig også høyt oppe på listen.

– Jeg tror det har en sammenheng med studiekvaliteten, samt at det er gode arbeidsmuligheter og interessante jobber tilgjengelig etter endt studie, sier Haugli.

Religion lite populært

På andre siden av skalaen finner vi prosessteknologi i Narvik, etterfulgt av bachelor i religionsvitenskap, og teologi.

Til tross for mørke tall innenfor religionsstudiene, ser Sonny Olsen, dekan ved HSL-fakultetet, lyst på det.

– Det er en del som har årsstudium i religionsvitenskap hos oss som førstevalg. Veldig mange studenter velger dette årsstudiet for å kombinere med andre fag. Mange vil også ha religionsvitenskap som en del av sin lektorutdanning, sier Olsen.

I år er det reformasjonsjubileum, og det markeres at det er 500 år siden Martin Luther skrev de 95 teser. Derfor kunne man tenkt seg at flere ville søkt på religiøse studier.

– Det er ikke godt å si hvorfor ikke flere søker. Populariteten er jo noe som svinger fra år til år, og kan endre seg til det bedre i årene som kommer. Vi vet fra tidligere at teologi har hatt en svak rekruttering og det har blitt satt i verk en rekrutteringskampanje sammen med kirken. Når man ser på religionsvitenskap, så er dette et humanistisk fag som kan øke i popularitet igjen. Vi merker at det er mange unge mennesker som viser interesse for det, sier Olsen.