Andreas Willumsen eier gjennom selskapet Willumsen Eiendom AS gårdene Storgata 62, hvor Knoll og Tott tidligere lå, og Storgata 66, hvor både Helmersens og No. 66 holder til.

Han har forståelse for at situasjonen er vanskelig for hans leietakere, og synes det er trist at Knoll og Tott har sett seg nødt til å stenge dørene.

– Har du satt ned leien for dine leietakere som følge av arbeidet?

– Det er en dialog jeg tar med hver enkelt leietaker. Det er ikke noe jeg ønsker å kommentere i avisen, svarer Willumsen.

Utfordrende

Han mener oppgraderingsarbeidet i Storgata har vært en åpen prosess hele veien, som også han og de andre gårdeierne er med på å betale.

– Det er utfordrende når man holder på med graving rett utenfor døren, men vi har vært involvert fra første sekund, og det har også blitt avholdt informasjonsmøter og vi har hatt møter med leietakerne, sier han.

– Ingen syndebukker

– Har du tatt opp leietakernes bekymringer med kommunen? De etterlyser blant annet raskere arbeid, noe som kunne vært gjennomført med doble skift.

– Uten å være en part mellom kommunen og entreprenøren, er min forståelse at slike tiltak ville hatt en uforholdsmessig høy kostnad, og kanskje ikke gitt de tidsmessige gevinstene man ønsker. Mitt inntrykk er at entreprenøren har jobbet raskt, sier han, og legger til:

– I denne saken er det ingen syndebukker. Når det gjennomføres slikt arbeid, er det ugunstig for alle når det står på som verst.

Får støtte

Det er Knoll og Tott-gründer Nils Peter Lundahl enig i.

– Vi har hele veien hatt en god dialog med gårdeier. Det skal ikke stå på det. Dette er rett og slett resultatet av en lang rekke uheldige tilfeldigheter, sier han.

Etter støpingen om et par uker, opplyser Willumsen at fortauet ved Rødbanken vil stenges og at trafikken skal flyttes over til den andre siden av veien.

– Alle har fått seg en trøkk de siste ukene, men da blir det bedre. Det kommer en fase hvor livet nok smiler litt mer til de som driver butikk i gata, sier han.