Kaspersen har vunnet det som er og vinne av løp hun har stilt opp på i landsdelen i 2015-sesongen og tirsdag stakk hun av med nok en seier da hun vant det ti kilometer lange terrengløpet, Ibestadløpet, i Harstad på tiden 45,37 minutter, noe som også var ny løyperekord med hele 52 sekunder.

– Jeg er veldig fornøyd med det. Det var en teknisk løype i terreng, litt sleipt, litt opp og ned, så en veldig fin opplading til Skyrace som ikke er så langt unna nå, sier Yngvild Kaspersen til iTromsø.

Klubbvenninne Kathrine Kvernmo sikret 2.-plassen på tiden 47,13 minutter.

Dropper Andørja

Til helgen er det Tour de Andørja der Kaspersen vant løpedelen i fjor. I år stiller hun neppe til start.

– Det er ikke planen, nei, sier hun.

20-åringen fra Tromsø har hatt en fantastisk løpesesong med mange sterke resultater. Hun har vunnet alle lokale- og regionale løp hun har stilt opp i.

– Det har vel stort sett vært løpekaruselløp og Midnight Sun Marathon (mila) og Eidemila, så jeg har vel vunnet det meste.

I tillegg kan hun skilte med en 4.-plass på vertikalløpet i Mount Blanc Challenge i Frankrike og en 9.-plass på mila i Sentrumsløpet i Oslo.

Nå venter sesongens store mål; Det 45 kilometer lange Skyrace i månedsskiftet juli/august og Tromsø Mountain Challenge.

– Jeg har som mål å slå egne tider, sier Kaspersen.

Topp på herresiden

På Ibestadløpet var det ikke kun Kaspersen som markerte seg. Espen Mikkelsen fra Tromsø løpeklubben vant herreklassen på tiden 42,32 minutter foran Eirik Mikkelsen (43,06 minutter) fra Medkila.

Han greide ikke å ta løyperekorden på 41,20 minutter.

– Jeg hadde aldri løyperekorden i tankene selv om jeg liker løyper som dette som er teknisk krevende og går i kupert terreng. Nå kjenner jeg løypa mye bedre, så kanskje jeg vil prøve meg på rekorden ved en senere anledning, sier Espen Mikkelsen til Harstad Tidene.

Kristian Ulriksen ble nummer tre på tiden 43,15 minutter, mens langrennsguttene Andreas Nygaard fra Burfjord ble nummer fem og Torgeir Hovland fra Kvaløysletta Skiklubb nummer seks.

VANT KVINNEKLASSEN: Yngvild Kaspersen. Foto: Andreas Isachsen Foto: Andreas Isachsen
FØRST: Espen Mikkelsen fra Tromsø løpeklubb jubler for seier på Ibestadløpet. Foto: Andreas Isachsen Foto: Andreas Isachsen