Tromsø er som kjent ikke en av destinasjonene under årets Arctic Race of Norway, men på Arctic Challenge, rittet mellom Narvik og Ballangen, som ble arrangert i forbindelse med konkurransen spurtslo Andreas Setting hjemmehåpet Bjørn Anders Johnsen med 0,9 sekunder.

– Vi hadde snakket på forhånd om at vi ønsket å markere oss med Tromsø Cykleklubb. Vi var ni utøvere med og vi ønsket å få noen i brudd tidlig, at det ble meg var egentlig tilfeldig, sier Andreas Setting til iTromsø.

Nesten samme løype

Arctic Challenge rittet som ble arrangert lørdag følger store deler av den samme løypa hovedrittet og proffene syklet tidlig på søndag.

Løypa var imidlertid kortere og de tyngste klatrepartiene var tatt vekk.

Utenom rundløypa i Ballangen fulgte løypa kystlinjen hele veien, og hadde en totallengde på 105 kilometer, med totalt 860 høydemeter.

– Vi var tre stykker som gikk i brudd tidlig, så kom tre stykker opp og vi var seks ryttere med tre fra Tromsø. Han ene falt av, men til slutt var vi to fra Tromsø og han kunne slite ut de andre. Da Bjørn Anders stakk på slutten, kunne jeg legge meg på hjul og spare krutt til sluttspurten, sier 39-åringen.

–Viktig

Setting var forklarer hvor viktig seieren var for klubben.

– Det er klart at det er litt stas. Tromsø er den desidert største sykkelklubben i Nord-Norge og det var flere internasjonale ryttere med, selv om det var juniorryttere, sier Setting og utdyper.

– I regionsmesterskapene og rittene med litt internasjonal konkurranse her oppe, er det viktig at vi markerer oss, både for miljøet og klubben, så vi er veldig glad for seieren, sier Setting, som ikke hadde forventet å gå til topps.

– Jeg er 39 år, så det er på tide at de yngre slår meg, men jeg gjør alltid mitt beste, sier veteranen.