Fylte bryggeloftet med jazzentusiaster: – Vi er søkkimponert!

I morgen braker Tromsø Jazzfestival i gang for fullt, men det var mange som ikke klarte å vente og ble med på snikstarten.
Mye folk: Kick off-konserten med Sanem Kalfa & George Dumitrius på Bryggeloftet i Ersfjordbotn var nesten helt utsolgt. Foto: Ida Karoline Nordgård 

Mye folk: Kick off-konserten med Sanem Kalfa & George Dumitrius på Bryggeloftet i Ersfjordbotn var nesten helt utsolgt. Foto: Ida Karoline Nordgård 

Rett i underkant av hundre mennesker tok turen ut til Ersfjordbotn og Bryggejentene onsdag for å være med på kick off-konserten til årets jazzfestival.

Med Sanem Kalfa & George Dumitrius på scenen, var det duket for god stemning i de intime lokalene på bryggeloftet.

– Vi er veldig glad i publikummet vårt, og er helt søkkimponert over at så mange tok turen ut hit. Det var nesten fullt hus her og det var langt over hva vi forventet. Det ble ganske varmt etter hvert, men det tyder tross alt på veldig god stemning, ler Ida Karoline Nordgård, programsjefen til festivalen.

 
 

Godt forhåndssalg

Torsdag kveld er det offisiell åpning på festivalen med Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz på Kulturhuset. Det er enda mulig å skaffe seg billetter til alle konsertene under festivalen, men forhåndssalget har vært bra og det er flere konserter som er i ferd med å bli utsolgt.

– Vi selger ikke festivalbånd, men enkeltbilletter til alle konsertene så det er litt vanskelig å ha full oversikt, men det ser veldig bra ut. Under kick-offen var det mange som tok det på sparket og kjøpte seg billett samme dag, så det ligger vel an til at det er mange som vil gjøre det samme utover uka, sier Nordgård, og legger til:

– Om man vil ha med seg Jan Garbarek Group på søndag begynner det å haste. Det er vel enda noen billetter igjen på balkongen, men tror det er lurt å ikke vente for lenge.

Programsjef, Ida Karoline Nordgård, er kokfornøyd med årets program. 
        
            (Foto: Kent-Einar Myreng)

Programsjef, Ida Karoline Nordgård, er kokfornøyd med årets program.  Foto: Kent-Einar Myreng

 

Noe for alle

Av andre ting som kan være verdt å få med seg nevner programsjefen lørdagsprogrammet i bakgården på Hildr. Tidlig på ettermiddagen er det fri-aldersgrense konsert med Kiss The Tattoo If You Want To Dream og Sondre Kleven Quintet, mens utpå kvelden er bakgårdsfest med Rohey og Beady Belle samt jam-session.

Værmeldingen ser også lovende ut for kvelden.

– Jeg vil jo strengt talt anbefale alt i programmet. På Hildr er det begrenset plass, og om man ikke har fått sett Leagus før, så burde man definitivt innom Verdensteatret på fredag. Det er mye bra på gang i helgen, så vi får bare håpe at folk finne noe de liker og blir med på moroa, sier Nordgård.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.