Eksplosjon av lyd, lys og energi

Ralph Myerz på sitt beste

Ralph Myerz & The Jack Herren Band er så definitivt tilbake, og med en liten dreining på musikken.
TROMMER OG BASS: Bassisten Thomas Larssen og trommis, konferansier og showmann Tarjei Strøm. Foto: Helge Matland 

TROMMER OG BASS: Bassisten Thomas Larssen og trommis, konferansier og showmann Tarjei Strøm. Foto: Helge Matland 


Fakta
 • Konsert under Nordlysfestivalen med Ralph Myerz & The Jack Herren Band
 • Gjesteartister: The Herren Horns
 • Driv, SNN-scenen

Bergensbandet har holdt det gående i mer enn 20 år med perioden fra 2002 til 2008 som en virkelig glansperiode.


Med sin musikk hvor elektropop møter tung rock og funky danserytmer, og med legendariske sceneopptredener, skaffet bandet seg et solid grep om sitt entusiastiske publikum, et publikum som etter hvert favner om flere generasjoner.

Energi: Ralph Myerz & the Jack Herren Band som leverte en konsert som nærmest eksploderte av energi. Her gitaristen Marius Larsen i lyshavet. 
    
      (Foto: Daniel Lilleeng)

Energi: Ralph Myerz & the Jack Herren Band som leverte en konsert som nærmest eksploderte av energi. Her gitaristen Marius Larsen i lyshavet.  Foto: Daniel Lilleeng

Etter en del år hvor det var relativt stille rundt dette spesielle musikkprosjektet, var Erlend Snellevold & co i bandets 20. år, tilbake på veiene i 2017 med flere konserter.

Det begynner å bli ei tid siden sist Ralph Myerz & The Jack Herren Band sist spilte i Tromsø, men nå sørge Nordlysfestivalen for et gjenhør med det som etter hvert må kategoriseres som et legendarisk band.

Og det var et knippe entusiastiske musikere som møtte gamle og nye publikummere.

Mer dynamisk

Det har alltid vært en viss forskjell på hvordan dette bandet lyder på plate og hvordan det framstår på konsert. En god evne til den direkte kommunikasjonen med publikum, vil alltid gjøre en forskjell mellom plate og scene.

LOKAL BLÅS: The Herren Horns med fra venstre Kent Robin Nilsen, Fred Glesnes, Marius Haltli og Anders Eriksson. 
    
      (Foto: Daniel Lilleeng)

LOKAL BLÅS: The Herren Horns med fra venstre Kent Robin Nilsen, Fred Glesnes, Marius Haltli og Anders Eriksson.  Foto: Daniel Lilleeng

Men nå aner jeg enda mer bruk av de konvensjonelle instrumentene trommer, bass og gitar og en liten nedtoning av elektronikken.

Det gjør musikken mer dynamisk, og dette forsterkes av at bandet har med seg ei blåserrekke under mesteparten av konserten. The Herren Horns ble etablert i 2008 da bandet turnerte i Nord-Norge for å markere sitt 10-årsjubileum og ønska å ha med ei blåserrekke og fant musikerne til den her nordpå. Siden har blåserne vært med bandet på flere konserter og festivaler både nasjonalt og utenlands. Og bidraget fra trompetistene Marius Haltli og Anders Eriksson, tenorsaxofonisten Fred Glesnes og trombonisten Kent Robin Nilsen bidro så absolutt til mer dynamikk og ikke minst mer groove.