Ingvar skulle ønske at han ikke vant «Idol»

– Premien er nesten som en straff. Det vil jeg faktisk påstå, sier Ingvar Olsen (27).
Ulempe: Ingvar Olsen mener det på ingen måte har vært en fordel for hans musikkarriere at han vant

Ulempe: Ingvar Olsen mener det på ingen måte har vært en fordel for hans musikkarriere at han vant "Idol".   Foto: Alvin Santos / presse

Tromsømannen vant i 2014 sesong 8 av talentprogrammet «Idol» på TV2. Til VG forteller 27-åringen at dette på ingen måte har vært en fordel for hans artistkarriere.

– Jeg føler at med en gang du går av scenen som vinner, får bransjen og mediene en skeptisk holdning til deg. Da blir det vanskelig å få til noe, sier Olsen til VG.

Som vinner av «Idol» var premien en platekontrakt med Sony. 27-åringen omtaler dette som et slags tvangsekteskap.

– Det problematiske er at ingen av aktørene velger hverandre. Plateselskap og management er bundet til den vinneren de får, mens vinneren er like forpliktet. Det blir litt som et tvangsekteskap. Man har på forhånd ingen garanti for at partene passer sammen, eller har samme mål og ambisjoner. De andre deltagerne, derimot, står friere og kan velge hvem de vil jobbe med, forklarer Olsen til VG.

Han mener at en annen type premie hadde vært å foretrekke.

– Premien kunne være å ikke vinne en platekontrakt. Premien er nesten som en straff. Det vil jeg faktisk påstå, svarer Olsen. 

TV2 er nå i gang med sesong 10 av «Idol». Hvert år, med unntak av første runde i 2003 da Kurt Nilsen (39) vant, har vinnerne endt opp med å bli overskygget av deltagere som havnet lenger bak i konkurransen. Kjartan Salvesen (41), Jorun Stiansen (34), Aleksander Denstad With (31), Glenn Lyse (44), Jenny Langlo (25), Siri Vølstad Jensen (23) og Marius Samuelsen (20) har alle vunnet «Idol», og delvis forsvunnet.