Tromsøband:

– Selv om det er mye arbeid er det en gave å kunne ha noe slikt å holde på med

Det skjer en god del nytt rundt bandet Bats of Congress om dagen. For vokalist Tone Pedersen resulterer det i hektiske dager.
BLIR MER KREATIV: Vokalist Tone Pedersen er glad for å samarbeide med (fra venstre): Tom Espen Pedersen, Magnus Tornensis, Jan Erik Vik, Frank Cock og Torbjørn Rogde.  
        
            (Foto: Daniel Mikkelsen)

BLIR MER KREATIV: Vokalist Tone Pedersen er glad for å samarbeide med (fra venstre): Tom Espen Pedersen, Magnus Tornensis, Jan Erik Vik, Frank Cock og Torbjørn Rogde.   Foto: Daniel Mikkelsen

Bats of Congress skal i starten av 2019 gi ut deres aller første album. Tidligere har de kun gitt ut singler, samt en singelsamling. 26. oktober slapp de låten «Trixter» med tilhørende video. Lørdag spiller de konsert under HAlloween-festen på Driv og har lansering av sitt get «Bats»-øl på Bryggeri 13 13.

– Det er mye som skjer rundt «Bats» nå og vi gjør jo alt selv, så man må bare stå på, sier vokalist Tone Pedersen, som er drifts- og kommunikasjonsleder ved Essens Dagspa og fortsetter:

– Selv om det er mye arbeid er det en gave å kunne ha noe slikt å holde på med ved siden av sin vanlige jobb. Man må bruke lunsjen til å a telefoner, og søndagskvelder til å jobbe med bandet, men det er det verdt, sier hun.

Rødbetøl

Låten «Trixter» som bandet slapp i forrige passer perfekt til halloween, ifølge Pedersen.

– Vi vurderte å slippe den på våren, men det er ingen vårlåt. Den har en mørketidsstemning over seg. Som noe fra «ADams Family» blandet med det litt skeive og mørke. Derfor passet det så godt å spille under en Halloween-fest, sier Pedersen.

 
Og ølet, det er av typen «red ale», og er en blanding mellom mørkt og lyst.

– Det er rødbetøl som passer perfekt til vår identitet, sier Pedersen.

Mye logistikk

Pedersen har vært kjent ansikt i Tromsøs musikkmiljø i årevis, da først og fremst på grunn av bandet Diamond hun var vokalist i tidligere.

– Nå er jeg mer moden og sitter på en del mer erfaringer enn jeg gjorde da, så det jeg lærte da har jeg nå tatt med meg videre.

I Bats of Congress spiller også Frank Cock, Tom Espen Pedersen, Magnus Tornensis, Torbjørn Rogde og Jan Erik Vik. Det var førstnevnte som tok initiativ til bandet.

– Det er Frank sitt prosjekt og hjertebarn. Han hadde virkelig trua på dette og tok kontakt med oss andre, og slik startet bandet sier Pedersen.

– Hvordan fungerer samarbeidet innad i bandet?

– Guttene er veldig greie å ha med gjøre, men mange av oss har jo «vanlige» jobber og flere prosjekter ved siden av. Vår største utfordring er logistikk og kommunikasjon for å få gjennomført øvinger. Vi kommuniserer først og fremst på messenger, og den tråden er ren og skjer underholdning i seg selv.