TIFF 2017

Jobber på spreng for å rekke visningene

TIFF jobber med å få opp et lerret til ettermiddagsvisningen fredag.
JOBBER: TIFF er i gang med å sette opp et alternativt lerret på torget. 
        
            (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

JOBBER: TIFF er i gang med å sette opp et alternativt lerret på torget.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Torsdag ga lerretet til TIFFs utekino etter for vinden. Det førte til at alle ettermiddagsvisningene torsdag og morgenkino for barnehagene ble avlyst.

Nå har ledelsen funnet en erstatning.

Får av kinoen

– Det kommer på plass så fort som mulig, sier Marianne Saus, som er kommunikasjonsmedarbeider i festivalen.

Hun forteller at lerretet som ble ødelagt var festivalens sitt, og at de nå får et gammelt lerret av Aurora kino fokus.

– Vi skal sikre det, og får hengt det opp nå. Vi må nok tilpasse størrelsen litt, men fokuset ligger i å få det klart til ettermiddagsvisningen kl. 17.00 fredag og ikke minst familiedagen i lørdag, sier Saus.

Må klippes

Ved Aurora kino fokus forteller de at de har donert sitt gamle lerret til festivalen.

– Det var et lerret vi hadde når vi bygde kinoen i 2004. Det var ikke topp standard da, så det har ligget her siden. Vi er samarbeidspartnere og stiftere av festivalen, så det er naturlig at vi bidrar, sier Frank Bakkemo, som er kinosjef.

Han forteller at det må mye klipping og montering til på lerretet, som egentlig skulle passet i kinoens nest største sal, for at det skal kunne festes opp i bilderammen på Stortorget.

– Det er 13,5 ganger åtte meter. Det som er på torget er like stort som en av våre mindre saler. Du kunne nok klippet opp lerretet og fått to utekinoer, sier Bakkemo.

Kan bli snøkino

TIFF har tidligere brukt snø og is for å lage kino på Stortorget, men de senere årene har det altså vært lerret for utekinoen.

– Kan det være aktuelt å sikre seg til neste år med snø og is?

– Det er mulig de har diskutert det, men det kan ikke jeg svare på, sier Saus.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.