Julia spiller i engelsk storserie

Julia Bache-Wiig spiller søsteren til hovedpersonen i den engelske storserien «The Last Kingdom».
SKUESPILLER: Julia Bache-Wiig spiller rollefiguren «Thyra» i serien «The Last Kingdom», som for tiden sendes på NRK. Foto: Erika Hebbert/BBC og Carnival Films 

SKUESPILLER: Julia Bache-Wiig spiller rollefiguren «Thyra» i serien «The Last Kingdom», som for tiden sendes på NRK. Foto: Erika Hebbert/BBC og Carnival Films 

Har du fått med deg sesongpremièren av «The Last Kingdom» på NRK? Da er det store sjanser for at du har sett tromsøbosatte Julia Bache-Wiig på skjermen.

Torsdag hadde sesong 2 premiere på NRK 3, hvor Julias rollefigur «Thyra» for alvor er tilbake i serien, etter å ha vært bortført i sesong 1.

– Serien er basert på bokserien «The Saxon Stories» som omhandler dannelsen av England, der engelskmennene kjemper mot vikingene rundt år 900, sier Bache-Wiig.

Skuespilleren er kjent fra blant annet «Max Manus», «Frikjent», «To liv» og «Kraftidioten».

Halvt år med casting

Bache-Wiig, som opprinnelig er fra Eivindvik i Sogn og Fjordane, bor nå i Tromsø sammen med tromsømusikeren Håvard Stangnes. Hun ble castet til rollen allerede i 2014. Gjennom fire auditioner over et halvt år, fikk hun rollen, som skal være mer synlig i årets sesong enn den første.

– Jeg kan ikke avsløre for mye av hva som skjer, men i sesong én blir min karakter Thyra tatt som gissel av en rivaliserende vikingklan. Sesong to tar opp tråden derfra, og mine brødre Uthred og Ragnar er nå på tokt for å befri meg og få hevn, sier Bache-Wiig.

– I sesong to er jeg betydelig mye mer med, og det blir ikke akkurat mindre spenning i denne sesongen.

Hun liker at seriens skapere (Carnival Films og BBC, journ.anm.) har valgt å caste skandinaver som vikingene.

– Det er et kult kunstnerisk valg som gjør det mer autentisk.

Håper serien lever lenge

Selv om hun ikke kan si noe om egen «levetid» i den brutale vikingtiden i serien, tror hun på at serien vil leve lenge.

– På grunn av at den er basert på en bokserie har den allerede en del fans. Nå har også amerikansk Netflix gått inn som medprodusent. Selv om det allerede er blitt vist seks episoder i England er det kult at NRK henger seg på slik at vi slipper å vente så lenge her i Norge, sier Bache-Wiig.

Sesong 1 kan vi norske seere se på strømmetjenesten Netflix, og hver episode av «The Last Kingdom» på NRK ligger tilgjengelig i en måned på nettet.

– Jeg har fått veldig fine tilbakemeldinger fra både venner og de som lager serien. Det er stas å få være med på en så vanvittig stor produksjon, hvor publikum går og venter på fortsettelsen, sier Bache-Wiig.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.