Intimt portrett av Fugelli skal åpne filmfestivalen

Erik Poppes «Per Fugelli – Siste akt» skal være åpningsfilmen under neste års filmfestival.
Døde i høst: Lege, professor og samfunnsdebutant Per Fugelli døde 73 år gammel etter lang tids kreftsykdom i september.  
        
            (Foto: Martin Otterbeck, Paradox Rettigheter AS)

Døde i høst: Lege, professor og samfunnsdebutant Per Fugelli døde 73 år gammel etter lang tids kreftsykdom i september.   Foto: Martin Otterbeck, Paradox Rettigheter AS

Tromsø Internasjonale Filmfestival  (TIFF) arrangeres 15.-21. januar, og kunne i dag meddele at Erik Poppes portrett av den nylig avdøde og folkekjære Per Fugelli skal åpne festivalen.

- Det kunne ikke passe bedre at første akt på TIFF 2018 blir Erik Poppes film «Per Fugelli – siste akt».  Pers glimt i øyet, hans livsglede og varme, hans grunnleggende respekt for mennesker og naturen - Erik Poppe har fanget alt dette og gjort det til en uforglemmelig filmopplevelse og et fantastisk anslag for TIFF 2018, sier festivalsjef Martha Otte i et presseskriv.

- Krangla, ledd og grått

Poppe har i filmen fulgt Fugelli det siste halvvannet året av livet hans før han døde i september av kreft.

- Arbeidet med Per gjennom halvannet år er noe av det fineste og mest rørende jeg har opplevd. Vi har krangla, ledd og grått, og det er som om jeg har kjent ham hele livet. Å oppleve ham fra første rad med hans stadige nye kloke påfunn og rampete fanteri, har gitt meg latterkramper den ene dagen og et dypt vemod den neste, forteller regissøren i et presseskriv.

Kickoff i morgen

Allerede i morgen er det klart for kickoff til festivalen på Verdensteatret, og en fersk smakebit fra den nye filmen.

- Vi viser den helt ferske traileren fra åpningsfilmen og andre drypp fra det kommende programmet eksklusivt for de som kommer på Kickoff, sier Karina Hansen, vikarierende kommunikasjonssjef for TIFF.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.