Tromsøfilm tok barnefilmfestival med storm. Nå har de vunnet pris og kan få «Amanda»

Under barnefilmfestivalen i Kristiansand fikk kortfilmen «Myrhull» pris. Nå håper de å få vist filmen under TIFF junior.
PRISVINNENDE: Regissør Torfinn Iversen, skuespiller Kristine Vikhammer Pettersen og produsent Julia Andersen tok imot prisen i Kristiansand i helgen. 

PRISVINNENDE: Regissør Torfinn Iversen, skuespiller Kristine Vikhammer Pettersen og produsent Julia Andersen tok imot prisen i Kristiansand i helgen. 

I helgen gikk barnefilmfestivalen i Kristiansand av stabelen. Der fikk filmen «Myrhull» barnefilmfestivalens kortfilmpris og blir dermed også «short listed» til Amandaprisen 2018. I begrunnelsen skriver juryen blant annet: «Fine, unge skuespillere inntar den nordnorske naturen og klarer i fellesskap å komme seg opp av myrhullet igjen»

– Det er helt fantastisk å vinne en slik pris. Vi var veldig overrasket over at vi vant, det var sterk konkurranse og mange gode kandidater, sier produsent Julia Andersen som var i Kristiansand i helgen og tok imot prisen sammen med regissør Torfinn Iversen og 11 år gamle Kristine Vikhammer Pettersen som spiller rollefiguren Ingrid i filmen.

Tromsø-dominans

«Myrhull» handler om venninnene Jenny og Ingrid er på telttur med faren til Ingrid. Jenny skjuler for omverden at faren hennes har flyttet ut og vil være med venninnen og faren på telttur, men Ingrid vil egentlig ha faren sin for seg selv. Når faren glemmer teltstengene og må gå tilbake til bilen blir de to jentene overlatt til seg selv ved teltplassen. Da skjer det noe som de vanskelig kan rømme fra.

Filmen er spilt inn og produsert i Tromsø, og både foran og bak kamera finner man flere tromsøværinger. Manusforfatter er Katrine Strøm og i tillegg til Pettersen spiller Wiola Wilmi rollen som Jenny, Aggie Petersen moren til Jenny og Anderz Eide faren til Ingrid.

– Hele Staben, med unntak av en var fra Nord-Norge. Barna som spiller var også fra Tromsø og gjorde en helt fantastisk innsats. De to jentene var bare så fine å ha med å gjøre, de var forberedt og alltid klar til opptak, sier Andersen, som også selv kommer fra Tromsø.

FILMET I TROMSØ:

FILMET I TROMSØ: "Myrhull" er filmet i sin helhet i Tromsø. Filmen handler om vennskapet mellom Jenny og Ingrid. 

 

Ingen lek med Tromsø-vær

Innspillingen foregikk i oktober i fjor på fastlandet og i Kvaløyvågen. Det å spille inn film i Tromsø, er ifølge produsenten, ingen lek.

– Vi møtte på veldig mange utfordringer. Det var hardt vær, vind og mørkt. I forkant av innspillingen hadde det vært solrekord og vi hadde fått bygd ei bru for å kunne frakte ting til og fra innspillingsstedet hver dag. Brua ble ødelagt så vi måtte ro til sett hver eneste dag.

I tillegg bidro det varierte været til å øke tidspresset betraktelig.

– Det regnet og plutselig skinte sola. En dag da vi kom ut til sett hadde det vært nattfrost så vi måtte stå og hakke is før vi kunne ro. Slike ting bidrar til mye venting og siden er få timer med dagslys blir man litt utålmodig. Vi måtte få filmet alt før klokken ble fem og man blir litt urolig og vet ikke om man rekker det, sier produsenten.

Kanskje på kino snart

I september går barnefilmfestivalen «TIFF Junior» av stabelen i Tromsø, da håper Andersen at «Myrhull» vil stå på programmet.

– Vi har sendt den dit og håper de kommer til å ta den med. Da vil tromsøfolk få mulighet til å se filmen.

– Hvem passer den best for?

– Det en historie om vennskap som passer for alle, uansett alder, sier Andersen.