Det var Pernille Traasdahl i 10 A ved Kroken skole som stakk av med seieren i konkurransen, som er i regi av Den kulturelle skolesekken og Aurora kino Fokus.

Ruben-Andre Lundblad fra 10 A ved Kroken skole kom på andreplass, mens Ulrikke Stiberg i 10 B ved Grønnåsen skole kom på tredjeplass. Her kan du lese deres anmeldelser.

1.plass

En uforglemmelig stemme

«A star is born» handler om livet til Jackson Main, en kjent countryartist fra Arizona, og Ally, en ordinær kvinne i en ung alder. Vi følger deres livs brå utvikling etter det første møtet med hverandre. Et eventyr uten like, fylt med kjærlighet og sang.

Dette blir den fjerde versjonen av en av Hollywoods mest gjenskapte filmer – «A star is born». Her får vi se en sangfylt kjærlighetshistorie om Jackson og Ally, spilt av Bradley Cooper og Lady Gaga. Vi følger dem gjennom livets oppturer og nedturer.

I begynnelsen av dette fabelaktige eventyret hadde Ally et liv som alle andre, hvor nesten ingenting skilte seg ut fra det vanlige. En pappa som kanskje drakk litt mer enn han burde og en normal jobb uten fart og spenning, men ting er stadig under utvikling.

Ifølge Allys far har hun en stemme fra oven, en engels himmelske stemme. Alt blir snudd på hodet i det hun møter den kjekke Jackson Main, på en klubb litt utenom det vanlige.

Tiden flyr og det oppstår raskt et sterkt bånd mellom de to hovedpersonene. Det kan se ut til at verken noe eller noen er i stand til å bryte det.

Skuespillet er så ektefølt at du fort glemmer hvor du er hen. For uansett hvor mye det føles slik, befinner du deg ikke i samme rom som Jackson og Ally, men i en mørk kinosal.

Jeg så for meg hvordan ting ville ende, men hadde sjeldent rett. Dette beviser bare at filmen er laget godt og har en god spenningskurve. Lyden har relativt mye å si i og med at dette er en film med musikk som ett av flere hovedtemaer.

Både Jackson og Ally uttrykker seg gjennom musikken. Det er deres måte å kommunisere med andre på. Sangtekstene har en relevans til filmens innhold og de fester seg lett til hjernen. Når filmens innhold er basert på temaer som kjærlighet, berømmelse og psykisk helse, er det visse øyeblikk du aldri vil glemme og andre du kanskje skulle ønske aldri oppsto.   På grunn av disse øyeblikkene sender filmen ut et ekstremt viktig budskap, et budskap alle burde ta til seg: Ta vare på det du har, mens du enda har det.

I alt levde filmen «A star is born» opp til mine forventninger. Nå skal det sies at de ikke var ekstremt høye, men de var til stede. Filmen er ikke sammenlignbar med noe annet jeg har sett og er nå en ny favoritt.

Livet er ikke alltid like enkelt, uansett hvem/hvor du er. Alle er i stand til å sette opp en fasade og å late som at alt er bra, men det er det de tillater andre å se som faktisk kan gjøre en forskjell.

Anmeldt av:

Pernille Traasdahl

10 A, Kroken skole

2.plass

En stjerne er født – igjen

Bradley Cooper starter regissørkarrieren sin med en film som har blitt laget fire ganger før (selv om originalfilmen ikke gikk under samme navn). Den første filmen ble laget tidlig på 1900-tallet, og er snart 100 år gammel. Jeg har ikke sett noen av de andre filmene, men jeg sliter med å se for meg hvordan de kan være bedre enn denne.

«A Star Is Born» handler om artisten Jackson Maine (Bradley Cooper) og fritidssangeren Ally (Lady Gaga). Handlingen er lagt til vår egen tid (2018) i forskjellige deler av USA. Filmen starter med at Jackson Maine holder en konsert.

Der lærer vi med en gang at han, i tillegg til artist, er alkoholiker og narkoman, når han gulper ned en håndfull piller rett før han begynner å synge. Etter konserten får vi se ham gjøre sitt beste for å tømme en flaske whisky mens han er på tur til nærmeste sted som serverer alkohol.

Han finner seg en bar, og der møter han Ally, en sanger som har fått beskjed om at hun aldri vil bryte gjennom på grunn av utseendet sitt. De forelsker seg raskt, og resten av filmen handler om forholdet deres og hvordan de utvikler seg som artister.

Bradley Cooper og Lady Gaga gjør en kjempegod jobb som hovedroller i denne filmen. Begge to er flinke til å synge, noe som er nødvendig når de spiller rollene som artister. De er flinke skuespillere også.

Bradley har et par øyeblikk der han ikke overbeviste meg helt, men for alt jeg vet kan det ha vært meningen, for å vise at Jack var full igjen. Filmen har en fin spenningskurve, med et fantastisk smell på slutten før alt roer seg og filmen er over. Kamerabruket var bra, der man fikk se konsertene fra artistenes perspektiv. Lyden var kjempebra, med fine detaljer og ingen dårlige sanger.

Temaene i filmen er kjærlighet, berømmelse og psykisk helse. Filmen vil fortelle deg at forandring er bra, men ikke i for store mengder. Alt i alt er dette en bra film. Bradley Cooper har virkelig lykkes i å få deg til å føle deg til stede i handlingen, med kjempebra kameravinkler og lyd.

Dessverre er det et par ganger jeg ikke blir helt overbevist av skuespillet, og et par av scenene forstår jeg ikke hvorfor er med i det hele tatt.

Anmeldt av:

Ruben-André Lundblad

10 A, Kroken skole

3.plass

La La Land møter konkurranse i den nye filmen A Star is born

I «A star is born» møter vi Jackson Maine, spilt av Bradley Cooper, og Ally, spilt av Lady Gaga. Jackson er en populær musiker og artist. En dag etter konserten sin drar han innom en drag-bar hvor han møter Ally som opptrer der på kveldstid. Han faller for talentet hennes med en gang. Ally er på nippet til å gi opp artistdrømmen, men etter møtet med Jackson dukker det opp mange muligheter for henne. Gjennom hele filmen får vi innblikk i forholdet til de to. Samtidig som Ally sin karriere stiger, synker Jackson sin, og han sliter stadig med rusproblemer.

Både Jackson og Ally møter på indre konflikter i filmen. Jackson sliter med rus, og uansett hvor mye han prøver å kvitte seg med den, kommer den alltid tilbake når han har det vondt. Ally starter med å være beskjeden over sine egne tekster som er dype og meningsfulle. Etter hvert som karrieren hennes stiger, går all suksessen henne til hodet, og hun mister seg selv for et image.

«A star is born» kan på mange måter sammenlignes med storsuksessen «La La Land» fra 2017. Begge filmene tilhører samme sjanger, og handlingen har mange likhetstrekk. I tillegg er de bygd opp på samme måte, med parallelle historier som møtes og tilbakeblikk.

Jeg mener likevel at «A star is born» har noe som mangler for å nå helt opp til «La La Land» sitt nivå. Det var deler av filmen hvor ting skjedde så fort at det var vanskelig å henge med.

Sang- og skuespillerprestasjonene til de to hovedrollene trakk filmen opp. Jeg så Ally og Jackson i filmen, ikke Lady Gaga og Bradley Cooper. De har tolket karakterene sine godt, og klarer å vise det gjennom hele filmen. Forholdet og romantikken mellom dem fremstilles også veldig naturlig og ekte.

Til tross for handling som lett kan bli borte hos mange, vil jeg anbefale filmen på grunnlag av upåklagelige skuespillerprestasjoner, og sanger som traff midt i blinken hos meg.

Anmeldt av:

Ulrikke Stiberg

10B, Grønnåsen skole