Tromsøbasert fotograf hevder seg med naturfilm i konkurranse med BBC

Naturfotografen Christian Uhlig konkurrerer mot BBC på en filmfestival i Tyskland. Der fikk han utmerkelse for sin lavbudsjettfilm.
FIKK UTMERKELSE: Time lapse-filmen «An Arctic Fairy Tale» laget av den tromsøbaserte fotografen Christian Uhlig vises på en tysk naturfilmfestival hvor den fikk utmerkelsen ««Honorable mention (Gold)». 

FIKK UTMERKELSE: Time lapse-filmen «An Arctic Fairy Tale» laget av den tromsøbaserte fotografen Christian Uhlig vises på en tysk naturfilmfestival hvor den fikk utmerkelsen ««Honorable mention (Gold)». 

Den tromsøbaserte fotografen Christian Uhlig deltar med filmen «An Arctic Fairy Tale» på den tyske filmfestivalen «Natourale – Natur & Tourismus Film Festival».

Arktisk eventyr

Filmen ble nylig vist på Verdensteatret iTromsø, og nå skal den vises på den tyske naturfilmfestivalen som arrangeres fra 30. november til 2. desember i Wiesbaden.

Når den 40 minutter lange filmen vises lørdag 1. desember, har den fått tysk tittel; «Ein arktisches Märchen». Christian Uhligs filmeventyr fra Arktis ble plukket ut i konkurranse med flere hundre filmer.


Får anerkjennelse for sitt arktiske filmeventyr

«An Arctic Fairytale» har blitt et filmeventyr for fotografen Christian Uhlig. Han høster stadig heder og ære fra utenlandske filmfestivaler. Nå blir den vist på Verdensteatret.

 

Lavbudsjettfilm

– Det er litt spesielt at en time-lapse lavbudsjettfilm kan hevde seg blant noen av verdens beste naturfilmer, som for eksempel BBC-filmen «Planet Earth 2: Grassland» eller «Megeti – Africa’s Lost Wolf», hvor NRK bidro som en av i alt ni nasjonale europeiske filmselskap, sier Uhlig.


Kinodebuterer med time-lapse-filmer av nordnorsk natur

Fotograf Christian Uhlig har vunnet pris i USA for beste time-lapse-film, mandag kveld debuterer han som filmskaper på kino med åtte unike filmer fra Nord-Norge.

 

Han vet ikke hvor store budsjetter disse to filmene har, men det er snakk om profesjonelle filmteam med betydelige budsjett.

– At min film vises sammen med disse filmene er jo egentlig helt absurd.

Ubeskrivelig gøy

Av de vel 20 filmene som blir vist på den tyske filmfestivalen har Christian Uhlig allerede oppnådd utmerkelsen «Honorable mention (Gold)», som en av fire filmer. Den nasjonale og internasjonale juryen har gitt utmerkelsen på grunn av filmenes høye kvalitet.

– At den til og med kan hevde seg blant filmene som fikk «Honorable mention (Gold)», kunne jeg ikke engang drømme om. Helt ubeskrivelig, sinnssykt gøy. Hadde jeg i forkant visst at filmene i denne kvaliteten er med, hadde jeg nok sannsynligvis ikke våget å bruke 70 euro i påmeldingsavgift.

I slutten av måneden drar han til Wiesbaden for å være med på filmfestivalen.


Se den unike naturvideoen fra Tromsø

– Vi har mye mer enn bare nordlys

Hobbyfotografen Christian Uhlig ønsker å vise fram flere sider ved Tromsø, enn de typiske turistattraksjonene.