Den tromsøbaserte fotografen Christian Uhlig deltar med filmen «An Arctic Fairy Tale» på den tyske filmfestivalen «Natourale – Natur & Tourismus Film Festival».

Arktisk eventyr

Filmen ble nylig vist på Verdensteatret iTromsø, og nå skal den vises på den tyske naturfilmfestivalen som arrangeres fra 30. november til 2. desember i Wiesbaden.

Når den 40 minutter lange filmen vises lørdag 1. desember, har den fått tysk tittel; «Ein arktisches Märchen». Christian Uhligs filmeventyr fra Arktis ble plukket ut i konkurranse med flere hundre filmer.

Lavbudsjettfilm

– Det er litt spesielt at en time-lapse lavbudsjettfilm kan hevde seg blant noen av verdens beste naturfilmer, som for eksempel BBC-filmen «Planet Earth 2: Grassland» eller «Megeti – Africa’s Lost Wolf», hvor NRK bidro som en av i alt ni nasjonale europeiske filmselskap, sier Uhlig.

Han vet ikke hvor store budsjetter disse to filmene har, men det er snakk om profesjonelle filmteam med betydelige budsjett.

– At min film vises sammen med disse filmene er jo egentlig helt absurd.

Ubeskrivelig gøy

Av de vel 20 filmene som blir vist på den tyske filmfestivalen har Christian Uhlig allerede oppnådd utmerkelsen «Honorable mention (Gold)», som en av fire filmer. Den nasjonale og internasjonale juryen har gitt utmerkelsen på grunn av filmenes høye kvalitet.

– At den til og med kan hevde seg blant filmene som fikk «Honorable mention (Gold)», kunne jeg ikke engang drømme om. Helt ubeskrivelig, sinnssykt gøy. Hadde jeg i forkant visst at filmene i denne kvaliteten er med, hadde jeg nok sannsynligvis ikke våget å bruke 70 euro i påmeldingsavgift.

I slutten av måneden drar han til Wiesbaden for å være med på filmfestivalen.